Sport 14.03.2023.

Dragan Džajić novi predsjednik Fudbalskog saveza Srbije: Na funkciji do 2026.

ČITANJE: 1 minuta

Nekadašnji predsjednik Crvene zvezde i zvanično najbolji srpski fudbaler u 20. vijeku, Dragan Džajić izabran je za novog prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije i na toj funkciji će ostati do 2026. godine.

On je na Izbornoj skupštini krovne fudbalske organizacije u zemlji dobio jednoglasnu podršku prisutnih delagata, kojih je u sali Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi bilo 78 od 85, koliko ih ima u skupštini, te su sve donesene odluke validne.

Ovakav epilog bio je potpuno očekivan nakon što se u toku jučerašnjeg dana iz predsjedničke trke povukao Nemanja Vidić, zajedno sa svojim timom, pa je Draganu Džajiću put do predsjedničke fotelje postao otvoren.

Skupštinom je urpavljalo trojno Radno predsjedništvo u sastavu Branislav Nedimović, Darko Ramovš i Igor Uljarević, a među gostima su bili predstavnici UEFA i FIFA, koji su novom predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije poželjeli mnogo sreće i uspjeha tokom trajanja mandata.

“Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog već svetskog fudbala. Uprkos povlačenju, želim da čestitam Nemanji Vidiću na vođenju kampanje i želim mu da ostane da daje doprinos srpskom fudbalu. Želim mnogo sreće Draganu Džajiću i njegovom timu, ne samo legendi srpskog i svetskog fudbala, već i uspešnom administrativcu i nadam se da će uz svoj tim voditi Savez na pravi način. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama i imaćete podršku UEFA”, rekao je Luka Nikola iz UEFA, prenose srpski mediji.