DRAGAN KALINIĆ: SDS vrvi od kadra nedoraslog da vodi Srpsku

Nekadašnji predsjednik SDS-a Dragan Kalinić rekao je da je “SDS stranka koja, u političkom smislu, vrvi od kriminalizovanog kadra, nedoraslog da u nacionalnom i državnom smislu vodi Republiku Srpsku”.

– Ova ozbiljna previranja u SDS-u, koja traju već dugo, a kulminirala su eliminacijom Mladena Bosića trebalo bi da zabrinu ozbiljne ljude, ako takvih još ima u SDS-u, onim što se zbiva u najvećoj opozicionoj stranci u Republici Srpskoj – izjavio je Kalinić.

On je naglasio da je lično zadovoljan što je Bosića sustigla karma i što mu se vratilo ono što je njemu uradio prije više od 10 godina, kada ga je isključio iz SDS-a, i to, kako kaže, na pravdi Boga.

On je rekao da je “pod Bosićevim vajnim rukovođenjem, SDS doživio šest poraza zaredom, a sa njim tri velike pobjede”, te da je “Bosić, zajedno sa još nekim ‘grobarima’ SDS-a, bio glavni promotor savezništva sa politički Sarajevom kako bi se učvrstila unitarna BiH”.

– Ali da ne bi bilo zabune, nije se (predsjednik SDS-a Vukota) Govedarica odrekao Bosića zato što je u tome pogledu bio loš, već zato što je u Obrenu Petrovići našao nekoga ko je još bolji za probosansku politiku i još gori izbor za budućnost Republike Srpske. Ne treba zaboraviti da je Petrović do sada sve izbore u Doboju dobijao 50 odsto uz pomoć SDA i još nekih bošnjačkih partija – naveo je Kalinić.

Izborom Petrovića za nosioca liste u Izbornoj jedinici dva za Predstavnički dom parlamenta BiH, kaže Kalinić, “Govedarica je razotkrio i sebe i grupu oko sebe poput Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Aleksandre Pandurević i njihovu platformu – ‘samo BiH po cijenu bilo kakve ili nikakve Republike Srpske'”.

– S toga, u oktobru narod treba dobro da razmisli za koga će glasati i u kakvoj Republici Srpskoj može da se probudi dan nakon izbora – poručio je Kalinić.

(Srna)

U BIH 100 MALIŠANA GODIŠNJE OBOLI OD RAKA Koliko njih ima šansu za izlječenje

Svaka tri minute jedno dijete na svijetu, koje boluje od raka,  izgubi bitku s teškom bolešću,  iako bi više od 80 odsto oboljele djece moglo preživjeti ako bi imala adekvatno liječenje, upozoravaju iz organizacije International Childhood Cancer. Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, iz ove organizacije su upozorili svijet da je obaveza svih država

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu

KLUB NOVINARA OSUDIO PRIJETNJE MILOJEVIĆEVOJ: Napad na slobodu javne riječi i demokratiju

Napad na novinara je napad na slobodu javne riječi i demokratiju, i svaki takav napad je neophodno prijaviti i procesuirati, te time posalti jasnu poruku javnosti da je nasilje i zastrašivanje nedospustivo, poručili su novinari i aktivisti na vanrednoj pres konferenciji održanoj, povodom prijetnji novinarki “EuroBlica” i Srpskainfo Milkici Milojević.

Osnivačka skupština organizacije mladih Demos Banjaluka: Izabran odbor mladih koji broji 56 članova

Na osnivačkoj skupštini organizacije mladih Demokratskog saveza (Demos) Banjaluka, koja je održana danas u Banjaluci, za predsjednika je izabran Nikola Ćopić. Skupštini su prisustvovati predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Tomislav Prpos, generalni sekretar Boran Bosančić, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demosa Slobodan Stanarević, 150 delegata iz svih Mjesnih organizacija, te drugi stranački funcioneri i predstavnici podmlatka