DRAGAN KALINIĆ: SDS vrvi od kadra nedoraslog da vodi Srpsku

Nekadašnji predsjednik SDS-a Dragan Kalinić rekao je da je “SDS stranka koja, u političkom smislu, vrvi od kriminalizovanog kadra, nedoraslog da u nacionalnom i državnom smislu vodi Republiku Srpsku”.

– Ova ozbiljna previranja u SDS-u, koja traju već dugo, a kulminirala su eliminacijom Mladena Bosića trebalo bi da zabrinu ozbiljne ljude, ako takvih još ima u SDS-u, onim što se zbiva u najvećoj opozicionoj stranci u Republici Srpskoj – izjavio je Kalinić.

On je naglasio da je lično zadovoljan što je Bosića sustigla karma i što mu se vratilo ono što je njemu uradio prije više od 10 godina, kada ga je isključio iz SDS-a, i to, kako kaže, na pravdi Boga.

On je rekao da je “pod Bosićevim vajnim rukovođenjem, SDS doživio šest poraza zaredom, a sa njim tri velike pobjede”, te da je “Bosić, zajedno sa još nekim ‘grobarima’ SDS-a, bio glavni promotor savezništva sa politički Sarajevom kako bi se učvrstila unitarna BiH”.

– Ali da ne bi bilo zabune, nije se (predsjednik SDS-a Vukota) Govedarica odrekao Bosića zato što je u tome pogledu bio loš, već zato što je u Obrenu Petrovići našao nekoga ko je još bolji za probosansku politiku i još gori izbor za budućnost Republike Srpske. Ne treba zaboraviti da je Petrović do sada sve izbore u Doboju dobijao 50 odsto uz pomoć SDA i još nekih bošnjačkih partija – naveo je Kalinić.

Izborom Petrovića za nosioca liste u Izbornoj jedinici dva za Predstavnički dom parlamenta BiH, kaže Kalinić, “Govedarica je razotkrio i sebe i grupu oko sebe poput Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Aleksandre Pandurević i njihovu platformu – ‘samo BiH po cijenu bilo kakve ili nikakve Republike Srpske'”.

– S toga, u oktobru narod treba dobro da razmisli za koga će glasati i u kakvoj Republici Srpskoj može da se probudi dan nakon izbora – poručio je Kalinić.

(Srna)

POVEĆANI RAČUNI Pretplata svaku godinu skuplja za marku

Kablovski operateri u Bosni i Hercegovini u prosjeku godišnje poskupe osnovnu pretplatu za jednu marku, a cijene određuju u skladu sa “tržišnim pravilima”. Posljednje ovogodišnje poskupljenje operateri pravdaju rastom troškova prema TV kućama od kojih kupuju pravo emitovanja, ali tvrde i da pretplatnicima “stalno uvode dodatne kanale”. U zavisnosti od operatera, prosječna cijena osnovne pretplate