Vijesti 21.02.2016.

Dragana Ibraić, žrtva proteklog rata, se nada pomoći dobrih ljudi

ČITANJE: 1 minuta
dragana ibraic
Ratne 1992. godine,na Ilidži, u stan porodice Regoje uletjela je granata i na licu mjesta usmrtila majku, a petogodišnju Draganu teško ranila. Dragana Regoje, danas udato Ibraić, tog dana je sa svojih pet godina osjetila sve strahote rata – gubitak majke i teško ranjavanje. Koljeno je bilo smrskano, mišići pokidani.

Ljekari u bolnici “Žica” nisu bili optimisti, ali Dragana je prebrodila sve probleme i nakon 15 teških operacija, uz 10 cm kraću nogu i ortopedsku cipelu, nastavila koliko – toliko normalno živjeti.

Udala se i u sretnom braku, uprkos problemima, rodila dva sina. Vremenom je, zbog oboljele noge, uz stalno opterećenje, kičma počela obolijevati i jedini način da sačuva njeno zdravlje bila je natkoljenična amputacija. Amputacija je obavljena u Banjaluci 28. decembra 2015.

Ova mlada i hrabra majka dolazi iz porodice u kojoj niko nije zaposlen i nije u mogućnosti da skupi 20.000 KM koliko je potrebno za nabavku proteze, koja bi joj omogućila da nastavi normalno živjeti i odgajati svoje sinove.

Mole se svi dobri i humani ljudi da svojim donacijama pomognu Dragani da, nakon 16 operacija i stotine pregleda, nastavi normalno da živi.

Broj Draganinog žiro računa je 5520041656080479 sa naznakom “za pomoć Dragani Ibraić”.

Dragana Ibraic velika

(Banjaluka.net)