Region 18.02.2021.

“DRAGI SUBRATE U KRISTU”: Kardinal Bozanić čestitao izbor patrijarhu Porfiriju

ČITANJE: 1 minuta

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić čestitao je dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

“S velikom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve na zasjedanju danas, 18. veljače 2021. izabrao za 46. patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve. Vaša Svetosti, dragi Subrate u Kristu Isusu našem Spasitelju, srdačno Vam čestitam visoki izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog, prenosi Index.hr.

Kao kršćanin i subrat u biskupstvu, očima vjere u Vašem izboru vidim prst Božje providnosti i znak Duha Svetoga”, napisao je u čestitki kardinal Bozanić.

Istaknuo i kako mu je u nezaboravnom sjećanju njihovo ekumensko hodočašće 12. siječnja ove godine od zagrebačke katedrale do saborne crkve Preobraženja Gospodnjega.

“Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Neka Duh Sveti, koji nas obnavlja, otvori nove putove Božje ljubavi i milosrđa, novog razumijevanja i uvažavanja, prihvaćanja i opraštanja, kako bi se otvorile nove stranice plodonosne suradnje u zajedništvu za dobro povjerenih nam vjernika.

Narodi kojima pripadamo na ovim prostorima europskog kontinenta, u našoj suvremenosti bremenitoj izazovima, očekuju od nas kršćana da budemo sol zemlje i svjetlo svijeta, navjestitelji evanđeoske nade”, poručio je kardinal Bozanić novom patrijarhu Porfiriju Periću te mu “s tim raspoloženjem srca, a povezan s Vama u zajedništvu vjere, nade i ljubavi” uputio srdačne pozdrave u Gospodinu.

(SB)