Vijesti 27.01.2022.

DRAGIČEVIĆ: Nakon oslobađajuće presude za dokaze, očekujem da me uhapse ili likvidiraju

ČITANJE: 2 minute

Ovo suđenje nije ni počelo, a već se završilo. Ova oslobađajuća presuda je napisana prije četiri godine. Montirani je ovo proces i ja sam znao da Republika Srpska i njene institucije stoje iza udruženog zločinačkog poduhvata, odnosno iza organiziranog ubistva mog sina. Kazao je ovo za portal “Avaza” Davor Dragičević, neumorni otac, koji traži istinu i pravdu zbog ubistva svog sina Davida.

Podsjetimo, Osnovni Sud u Banjoj Luci, danas je izrekao oslobađajuću presudu kriminalističkim tehničarima Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, koji su bili optuženi za uništavanje ključnih dokaza u slučaju “David Dragičević”, prenosi Avaz.

Naslućivao ishod presude

I prije nego što je presuda donesena, Davor Dragičević je naslućivao njen ishod. On navodi kako i dalje polaže nade će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, u skladu sa zakonskim normama, pokrenuti pravu istragu, te da će i ostali koji su naznačeni u optužnici biti izvedeni pred lice pravde.

– Odavno nemam saradnju s institucijama Republike Srpske. Ovo danas je pokazatelj da ne mogu ništa očekivati od njih, a jedino što je preostalo jeste da se nadam hapšenju i mojoj likvidaciji. Kao što sam danas najavio, 27. marta ove godine, u ranim jutarnjim satima, ispred zgrade Tužilaštva Bosne i Hercegovine, postavit ću šator i s tog mjesta ne idem sve dok se nešto konačno ne dogodi, jer 26. marta su pune četiri godine od zločinačke pres konferencije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kojoj su na najgrublji način ocrnili moje dijete, čime su priznali javno da stoje iza ubistva mog sina.

Ja, gospodin Ifet Feraget, a i grupa “Pravda za Davida, u Tužilaštvo BiH polažemo sve nade. Vidjet ćemo koliko su oni u stanju da urade nešto po tom pitanju – rekao je Dragičević za “Avaz”.

Više puta se obraćali VSTV-u

Dragičević je pozvao i bh. građane da mu se 27. marta ove godine pridruže u potrazi za pravdom.

– Pozvat ću i narod iz cijele Bosne i Hercegovine da mi se od 27. marta pridruži ispred zgrade Tužilaštva BiH, jer glavni uzročnik svega ovog je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH kojem smo se više puta obraćali Muriz Memić, Ifet Feraget i ja, a sve kako bi se prekinula ova farsa i ništa po tom pitanju nisu uradili. Vidjet ćemo kako će se sve ovo završiti, ali sumnjam u sve. Ako ne poduzmu konkretne mjere, ne pokrenu određene radnje, ne uhapse ubice ili ih puste da slobodno šetaju po ulicama, neće dobro završiti, ne samo u slučaju mog sina već i u predmetu “Dženan Memić – zaključio je Dragičević.

(SB)