Vijesti 04.09.2018.

DRAGIČEVIĆ: Skupljamo potpise da zaštitimo građane

ČITANJE: 1 minuta

Na banjalučkom Trgu Krajine i večeras je održan skup “Pravda za Davida”, gdje su članovi grupe i građani 163. dan tražili da se razjasne sve činjenice u vezi ubistva mladog Banjalučanina Davida Dragičevića.

Okupljenima se obratio Davor Dragičević, otac nastradalog Davida, koji je ponovio da i dalje nema istine i pravde i da je od “ove države i ovih institucija neće ni biti”.

Dragičević se zahvalio i svim okupljenim sugrađanima te ih zamolio da minutom šutnje odaju počast bokserskoj legendi Marijanu Benešu, koji je preminuo jutros u Banjaluci u 68. godini.

Dragičević je najavio da će se sutra organizovati i sakupljanje potpisa koje će proslijediti institucijama EU, od kojih će tražiti da zaštite sve građane koji podržavaju grupu “Pravda za Davida”.

Rekao je da je danas snimao i kadrove za Njemačku televiziju ARD i da ih je policija sve vrijeme pratila.

“Ubice se uvijek vraćaju na mjesto zločina, danas čitav dan me prate i došli su do mjesta gdje su položili tijelo Davida Dragičevića, na mjesto ušća Crkvene u Vrbas”, rekao je Dragičević.

Ponovio je da je uvjeren da svi sve znaju, ali da niko ništa neće da kaže.

“Svi čekaju izbore! Rok vam je peti oktobar, svim institucijama! Kažite jeste li za istinu i pravdu ili ste zločinci i ubice u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića”, naveo je Dragičević.

(Nezavisne)