Vijesti 13.09.2018.

DRAGIČEVIĆ: U petak dokazi o ubistvu Davida

ČITANJE: 1 minuta

Sutra je zakazana pres-konferencija na kojoj će, kako je najavljeno, Davor Dragičević predstaviti dokaze koje ima o ubistvu njegovog sina Davida. Pres konferencija će biti održana u podne u pres centru u hotelu ”Bosna” u Banjaluci.

Dragičević je juče ponovio svoj raniji stav da tužilaštvo ima rok do petka da preda sve dokaze o Davidovom ubistvu.

“Ne budete li predali sve spise organizovanog ubistva, izjave svjedoka, nadzorne kamere, inspektore sve, petak do 14 časova. U 12 časova je konferencija Pravda za Davida gdje ćemo iznijeti sve dokaze o ubistvu Davida Dragičevića i zataškavanja slučaja”, rekao je Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je 7. septembra optužnicu protiv dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog sprečavanje dokazivanja krivičnog djela, a riječ je o službenicima koji su radili na istrazi u slučaju stradanja Davida Dragičevića.

Prošlog mjeseca na slučaju je angažovan i međunarodni advokatski tim koji čine advokati Duško Tomić, Ifet Feraget, Anto Nobilo i Zora Dobričanin Nikodinović.

David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart ove godine, a njegovo tijelo nađeno je u ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci 24. marta.

Tužilaštvo je u početkom jula ove godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv NN lica u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

(mondo)