Vijesti 08.01.2019.

DRAGOČAJ Na proljeće izgradnja novog mosta

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja novog mosta u Dragočaju, koji bi trebalo da spriječi česta izlivanja rječice Dragočajke, trebalo bi da počne na proljeće, nakon što je ovih dana, iz drugog pokušaja, uspješno okončan tender za njegovu izgradnju.

Na drugom, ponovljenom tenderu, najpovoljniju ponudu dala je prnjavorska kompanija „Gradip“, a za most će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 218.790 KM.

Prema projektu, novi most biće dužine 13 i širine devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Izgradnjom novog mosta u centru Dragočaja trebalo bi da bude smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke koja je zbog smanjenog profila, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina.

Po izgradnji novog mosta, biće potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

U ovom naselju, prošle godine, u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke u zaseoku Gradina, za što je iz gradskog budžeta izdvojeno 50.000 KM.

Izgradnja novog mosta u Dragočaju je prvobitno bila planirana još prošlog ljeta, ali je taj posao prolongiran zbog neuspješnih procedura javnih nabavki.