DRAGOČAJ Na proljeće izgradnja novog mosta

Izgradnja novog mosta u Dragočaju, koji bi trebalo da spriječi česta izlivanja rječice Dragočajke, trebalo bi da počne na proljeće, nakon što je ovih dana, iz drugog pokušaja, uspješno okončan tender za njegovu izgradnju.

Na drugom, ponovljenom tenderu, najpovoljniju ponudu dala je prnjavorska kompanija „Gradip“, a za most će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 218.790 KM.

Prema projektu, novi most biće dužine 13 i širine devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Izgradnjom novog mosta u centru Dragočaja trebalo bi da bude smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke koja je zbog smanjenog profila, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina.

Po izgradnji novog mosta, biće potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

U ovom naselju, prošle godine, u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke u zaseoku Gradina, za što je iz gradskog budžeta izdvojeno 50.000 KM.

Izgradnja novog mosta u Dragočaju je prvobitno bila planirana još prošlog ljeta, ali je taj posao prolongiran zbog neuspješnih procedura javnih nabavki.

ZBOG NEISTICANJA CIJENE USLUGE Dječja igraonica kažnjena sa 500 KM

Jednoj dječjoj igraonici u Banjaluci izdat je prekršajni nalog od 500 KM zbog neisticanja cijene usluge, rekli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove. Dodali su da je prekršajni nalog izdat tokom kontrole koja traje od početka marta na području grada, a koja se sprovodi na inicijativu Republičke uprave za inspekcijske poslove. Prema njihovim riječima, u

Servisne informacije za 20. mart

Servisne informacije za srijedu, 20. mart 2019. godine: Policijska uprava Evidentirana su tri krivična djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, jedna sa posljedicama, u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 70 odraslih pacijenta, 17 djece i obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Banjalučanin povrijeđen u slijetanju opela sa puta kod Prijedorske petlje

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 21 sat dogodila u blizini Prijedorske petlje na putu od Banjaluke prema Laktašima. “Nezavisne” saznaju da je u ovom udesu povrijeđen vozač opela D.B. iz Banjaluke i on je prevezen na UKC. Stepen njegovih povreda još uvijek nije poznat. Kako nam je kratko potvrđeno u

Najbolji mađarski big bend orkestar svira u Banjaluci

Koncert “Budapest Jazz Orchestra” iz Mađarske biće održan 22. marta u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci s početkom u 20 časova. “Budapest Jazz Orchestra” jedan je od najpopularnijih big bendova u Mađarskoj. Godinama izvode sving muziku, koja je prepoznata na svjetskom nivou, kao i gotovo sve džez žanrove. Ovi svjetski priznati muzičari

PRVI ČOVJEK “PUTEVA RS”: Raskrsnica u Ramićima je problem Grada Banjaluke

Probleme na opasnoj raskrsnici u Ramićima, koja se nalazi na dijelu magistralnog puta Banjaluka – Prijedor, treba riješiti Grad Banjaluka, izričit je prvi čovjek preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić. Protekle subote je na toj lokaciji u saobraćajnoj nesreći stradao mladi Banjalučanin, što je izazvalo ogorčenje mještana Dragočaja i Ramića, koji razmišljaju da u znak protesta