Vijesti 17.01.2019.

DRAGOČAJ Proširen most i rekonstruisana saobraćajnica

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić, obišao je danas novoizgrađenu putnu infrastrukturu u naselju Dragočaj, uključujući i obnovljeni most na rječici Ivaštanki.

-Radi se o dva značajna projekta za ovu mjesnu zajednicu, ukupne vrijednosti preko 450.000 KM. Prvi se odnosi na proširenje mosta i uređenje saobraćajnice, dok se drugi projekat odnosi na proširenje saobraćajnice, izgradnju trotoara i oborinske kanalizacije, u dužini od nekoliko stotina metara – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, ovo je izuzetno važna i frekventna saobraćajnica za stanovništvo sa tog kraja.

-Mještani sa ovog područja su godinama unazad tražili rješavanje ovog problema, s obzirom na to da se ovim putem kreće dosta pješaka ali i učenika koji pohađaju obližnju osnovnu školu– naglasio je Radojičić.

On je najavio da će u Dragočaju uskoro biti izgrađen i novi most preko rijeke Dragočajke.

– Sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom građevinske sezone možemo očekivati ulazak u izgradnju ovog mosta, vrijednog više od 200.000 KM – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Dragočaj Slavenko Tadić izrazio je zadovoljstvo urađenim u ovom prigradskom naselju, ističući da je od posebnog značaja izgradnja trotoara za djecu, koja ovom saobraćajnicom dolaze do obližnje škole „Desanka Maksimović“. On je podsjetio i da je ova škola nedavno, takođe, osvanula u novom ruhu, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Gradske uprave i Razvojnog programa UN-a (UNDP).