Svijet 31.07.2021.

DRAMA TURISTA IZ BiH U TURSKOJ: Požar buknuo iznad hotela, uspjeli pokupiti samo dokumente i pobjeći

ČITANJE: 1 minuta

Iako su šumski požari u dobrom dijelu Turske stavljeni pod kontrolu, oni na zapadu zemlje nisu ugašeni.

Kako “Avaz” saznaje, u Bodrumu, iznad hotela “Diamond of Bodrum” buknuo je novi požar. A upravo u spomenutom hotelu smješteni su turisti iz Bosne i Hercegovine, koji su nedavno tamo otputovali preko jedne od agencija.

Jedan od turista poslao je prve fotografije požara, odnosno gustog dima, te nam je rekao da su u panici koja se iz minute u minut povećava.

Pokupili su svoje dokumente i onoliko stvari koliko su u kratkom vremenu mogli uzeti i napustili hotel jer se plamen približavao hotelu.

Takođe, prema saznanjima lista, turistima se još niko nije obratio te još ništa ne znaju šta i kako dalje.

Javljaju da je i internet konekcija sve slabija.

Osim bh. građana, ima i državljana Srbije.

Prema posljednjim informacijama turisti u Turskoj požurili su u susret spasilačkim brodovima nakon što im je rečeno da se evakuišu iz nekih hotela u egejskom ljetovalištu, izvjestili su turski mediji.

Jedinice obalske straže vodile su operaciju, a vlasti su zatražile od vlasnika privatnih čamaca i jahti da pomognu u evakuaciji zbog neposredne opasnosti od novih požara, prenosi AP.

U požarima koji bjesne širom Turske od srijede su izgorjeli hektari šuma i nekoliko naselja, a vatra se širi u sela i turistička odmarališta i prisiljava ljude na evakuaciju.

(N.S)

Oznake: Požar, Turska