Vijesti 02.02.2016.

Drama u centru Podgorice: Mladić sjekirom jurio sugrađane

ČITANJE: 1 minuta
policija crna gora
Prava drama odigrala se juče u strogom centru Podgorice, kada su se naočigled brojnih prolaznika sukobile dvije grupe mladića, koji su koristili letve i sjekiru!

Zastrašujuće scene jurnjave i zamahivanja sjekirom, uz neartikulisane gromoglasne urlike, brzo je prekinula policija. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, pišu Dnevne novine.

Incident se dogodio nešto prije 16 časova u Hercegovačkoj ulici, na samom uglu sa Ulicom slobode, a povod je nepoznat.

Prema nezvačnim informacijama, nekoliko policijskih patrola i interventna grupa za par trenutaka su se stvorili sa više pristupnih strana. Međutim, mladić koji je nosio sjekiru izgubio se u prolazima između zgrada.

Neposredno poslije incidenta, policija je privela trojicu aktera – Filipa Babovića (24), Azima Turuskovića (20) i M.K. (17). Tokom policijskog ispitivanja njih trojica nisu htjeli da otkriju ko je osoba koja ih je napala sjekirom, nisu željeli da podnose krivičnu prijavu, niti su imali povreda, te su brzo potom pušteni na slobodu.

O slučaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo.

Od ranije poznat policiji

Jedan od privođenih je i Filip Babović, koji je policiji od ranije poznat. On je 3. maja 2013. godine u centru Podgorice ispalio najmanje dva šaržera iz pištolja, prijetio policajcima i prolazinicima, a potom vitlajući oružjem prijetio i da će se ubiti. Zatim je benzinom polio i zapalio parkirani pežo 407 i autoservis “Centar” u centru Podgorice.

Osim toga, Babović je, sa još nekoliko mladića u ljeto 2015. izazvao incident u vozu na relaciji Podgorica – Bar kada su odbili da plate putne karte.

(NN)