Vijesti 24.03.2017.

Dramatična potjera u Banjaluci: Karter zaustavio lopove pa ih pohvatala policija

ČITANJE: 2 minute

Dramatična policijska potjera za trojicom bjegunaca u vozilu, koja se juče u sitne sate odvijala ulicama Banjaluke, okončana je hapšenjem Banjalučanina Tomislava Vrepca (19) i dvojice maloljetnika, a koji su zasad osumnjičeni za najmanje tri teške krađe!

Oni su, naime, u Ulici srpskih ustanika, u naselju Starčevica, jureći sletjeli s puta, a na automobilu FIAT marea, koji su prethodno ukrali, probijen je karter, i tako su pali u ruke policajaca.

Vrebac je odmah uhapšen, a policija je prema maloljetnicima postupila u skladu sa zakonskim propisima. Prethodno je ova družina, kako je “Nezavisnim” potvrđeno iz policije, ukrala vozilo preksinoć oko 19.20 u Ulici Jovana Dučića, u krugu “Čajavca”.

– Taj automobil zatim je korišten tokom teške krađe na automatskoj auto-praonici, nedaleko od kružnog toka u banjalučkom naselju Petrićevac, pojašnjavaju iz policije.

Dok su oni krali, policajci su ih primijetili. Potom su se banditi dali u bjekstvo.

– Zahvaljujući dobro organizovanim i koordinisanim aktivnostima policajaca, sustignuti su u Ulici srpskih ustanika i lišeni slobode, navela je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

I to nije sve. Kako saznajemo, policija je utvrdila da su ovi mladići prethodne večeri izveli tešku krađu i u auto-praonici u naselju Lauš. Spisak onog što su uradili, međutim, mogao bi biti i duži.

– Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da se navedena lica, zajedno sa drugim maloljetnim i punoljetnim licima, dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u ranijem periodu, ali sa ciljem zaštite istrage ne možemo iznostiti više detalja dok se ne kompletiraju i ne zadokumentuju predmeti, kazala je Markanovićeva.

Ukradeno vozilo je nakon završenog uviđaja i uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koje je o svemu obaviješteno, vraćeno vlasniku.

Vlasnik vozila Simo Miladinović iz Laktaša u izjavi za “Nezavisne” kaže da je svoj FIAT odšlepao majstoru i da još ne zna kolika je šteta.

– Ni zamisliti nisam mogao da će mi neko ukrasti auto vrijedan 1.500 do 2.000 maraka, navodi Miladinović.

Ispričao nam je da radi u jednoj firmi u krugu “Čajavca”, te da je preksinoć ostavio vozilo kod firme, a kada se juče ujutru vratio, vidio je da ga nema, te je pomislio da se neko na njegov račun šali. Međutim…

– Poslije sam javio policiji i rečeno mi je da je auto nađen razbijen pod Starčevicom. Probili su karter, zgulili obje strane, razvalili vrata. Ne znam je li i motor zaribao nakon što je iscurilo ulje, naglasio je Miladinović.

(nezavisne.com)