Sport 09.11.2015.

Draško Ilić i Robert Zrilić podnijeli ostavke u FK Borac

ČITANJE: 2 minute
drasko-ilic
Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Draško Ilić i direktor Robert Zrilić podnijeli su neopozive ostavke. Tandem će svoje dužnosti obavljati do 23. novembra, a onda će i definitivno napustiti Gradski stadion.

Nakon što je prije pola godine ponudio, a potom i podnio ostavku na mjesto predsjednika, Ilić je u tehničkom mandatu bezuspješno pokušavao da pronađe nasljednika. Posljednja dešavanja, šest poraza u nizu, krivična prijava protiv direktora Zrilića, a potom i “skidanje” prvotimaca u Vitezu, cijelu stvar su doveli do kraja.

Do već zakazane sjednice skupštine koja će biti održana 23. novembra, biće obezbijeđeno samo minimalno funkcionisanje kluba što, otprilike, znači da će Ilić i Zrilić svoj mandat na Gradskom stadionu završiti nakon meča 16. kola Premijer lige BiH i gostovanja Borca kod sarajevskog Željezničara.

– Ovo zaista više nema smisla. “Ispucali” smo sve modalitete kojima smo u posljednje dvije godine pokušali da nađemo izlaz iz ove zaista nezahvalne situacije. Nažalost, posljednja dešavanja su nas dovela do toga da se direktor Zrilić i ja u potpunosti udaljimo i dignemo ruke od ove borbe koja najviše liči na borbu sa vjetrenjačama – naglasio je Ilić.

Sada već bivši predsjednik kluba ističe da je dolaskom u Borac zatekao ogroman dug koji su on i njegovi saradnici, za razliku od prethodnih uprava, javno objelodanili.

– Rekao sam do sada mnogo puta koliko je taj dug iznosio i želim da još jednom naglasim da smo za ove dvije godine “očistili” čak 1.140.000 KM. Kada se tome doda da smo jedini stali na kraj raznim manipulacijama i naručenim tužbama, te da smo dobili dosta sudskih sporova, onda je jasno kako smo radili. Zato ne želim da dozvolim da nas po gradu pljuju oni koji imaju povelike kriminalne dosijee – kategoričan je Ilić, uz napomenu da su jedinu, i to minimalnu, podršku imali od predsjednika i premijerke Republike Srpske, gradonačelnika Banjaluke, te od najvjernijih navijača “lešinara”.

Govoreći o svom prvom i najbližem saradniku, Robertu Zriliću, prvi čovjek Borca je naglasio da je riječ o čestitom sportisti i sportskom radniku u kog je imao najveće povjerenje.

– Znao sam da će on uraditi sve da ovaj klub spase sudbine koja mu već godinama visi nad glavom, a to je da bude ugašen. Ne mogu i neću dozvoliti nikome da baca ljagu na njega i sve ono što je do sada uradio boreći se da Borac opstane. Odgovorno stajući iza njegove odluke, ponavljam da smo u klubu do 23. novembra za kada je zakazano zasjedanje skupštine i kada ćemo Zrilić i ja položiti račune za sve što smo uradili – zaključio je Ilić.

(Press)