Vijesti 18.10.2022.

DRAŠKO PRETRPIO TEŠKE POVREDE: Najpoznatijem banjalučkom mačku potrebna pomoć za liječenje

ČITANJE: 1 minuta

Popularni mačak Draško, kućni (kafanski) ljubimac male banjalučke kafeterije “Piccola”, napadnut je od nepoznate osobe i trenutno se bori za život.

Mačak je pretrpio ozbiljne povrede sa unutrašnjim krvarenjem zbog kojih je bio primoran da često boravi u veternarskoj ambulanti, piše Blink.

Iz “Piccola” kafeterije su uputili apel svima za pomoć pri sakupljanju novčanih sredstava, kako bi se Draško što prije vratio na svoje četiri noge i nastavio umiljavati gostima.

Vlasnica kafeterije, Slađana Palikuća, rekla je da je zdravlje mačka loše te da svakodnevno idu na kontrole kako bi provjerili kakvo je trenutno stanje. Ima povrede na stomaku, a nalazi pokazuju da ima problema sa bubrezima i jetrom.

Pogledajte kako mačak Draško izgleda nakon napada:

Zamolila je sve da ukoliko su u mogućnosti pomognu pri sakupljanju novca za Draškovo liječenje jer su se troškovi nagomilali, a kako kaže, bilo kakva pomoć je dobrodošla.

Posjetite kafeteriju “Piccola” na adresi Pave Radana 2 u Banjaluci, popijte odličnu kafu i tom prilikom ostavite koju markicu za liječenje najpoznatijeg banjalučkog mačka, kako bi i on nastavio da skače po krilima gostiju.

Osuđujemo bilo kakvo nasilje nad životinjama i nadamo se da će osoba koja je načinila ove povrede mačku Drašku biti pronađeno i adekvatno kažnjena.

(N.S)

Oznake: mačak Draško