Politika 18.05.2021.

Draško Stanivuković odgovorio Benjamini Karić: Naša saradnja je prirodna i normalna stvar

ČITANJE: 1 minuta

Njegov poziv gradonačelnici Banjaluke Benjamini Karić a zatim i njen odgovor odjeknuli su kao jedna od pozitivnijih vijesti tokom jučerašnjeg dana.

Iskoristili smo gostovanje gradonačelnika Banjaluke pa smo ga upitali u vezi sa inijativom za posjetom gradonačelnice Sarajeva Banjaluci.

“Ta ideja postoji kod mene od prvog dana, čekao sam izbor da prođe neko vrijeme. Ja smatram da je to sve prirodno i normalno. Kao mlad čovjek umoran sam od tih izmišljenih tema, rasparčavanja, podjela, izmišljenih sukoba, prijetnji rata, izmišljenih referenduma. Čak i ako ne učestvujem u tome, stidim se. Ne vidim da nas to tjera naprijed. To je moja želja i tako vidim Banjaluku. Kao otvoreni, prijateljski grad”, rekao je Stanivuković za BUKU.

Govoreći o samom pozivu upućenom Gradonačelnici Sarajeva, poručuje da je to potpuno normalno.

“Čim to izaziva senzaciju, to govori da smo duboko još bolesno društvo. To je normalna stvar.Benjamina i ja treba da sarađujemo. To su dva najveća grada u Bosni i Hercegovini. Radujem se porukama koje ćemo poslati. Radujem se da će one biti na jednom višem nivou svijesti, razumijevanja. Bio bih srećan da to tako bude”

On kaže da među njima vjerovatno postoje ideološki pravci po kojima se razlikuju ali da je i to, kako kaže, prirodna stvar.

“Biće to jedna važna posjeta, koja mijenja, mijenja neke principe dugo uspostavljene, i koja ruši te dugo uspostavljene zidove. Pozvaću i gradonačelnika Mostara” rekao je Stanivuković u intervjuu za portal BUKA.

(E.M)