Sport 16.12.2016.

Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Predvodnik banjalučkih delfina

ČITANJE: 2 minute

Drugu godinu zaredom Draško Vujković kandidat je Vaterpolo saveza Republike Srpske za akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Za sada on je jedini vaterpolista koji se našao među prijedlozima u dugogodišnjoj akciji “Glasa”, a to je zaslužio odličnim partijama u kapici Banjaluke koja je ove godine bila bez premca u RS i BiH.

– Hvala matičnom Savezu koji me kandidovao za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske jer je i sam prijedlog neka vrsta nagrade pošto su baš mene izabrali između svih mojih saigrača. Nominacija je priznanje za sve postignute rezultate koje sam sa klubom ostvario ove godine među kojima je najznačajnija šampionska titula kojom smo potvrdili dominaciju u BiH – rekao je Vujković.

Na putu do novog trofeja Banjalučani su pobijedili sarajevsku Akademiju B i Jadran iz Neuma.

– Obje utakmice dobili smo ubjedljivim rezultatima i kada se podvuče crta vidi se da smo lako stigli do šampionskog pehara. Te lagane pobjede posljedica su naših prošlosezonskih nastupa u Prvoj B ligi Srbije gdje smo ostvarili dosta dobre rezultate s obzirom na to da smo bili debitanti. Igranjem protiv jačih i kvalitetnijih ekipa stekli smo dovoljno iskustva da bez većih problema savladamo dva najveća rivala u BiH. Naš napredak dosta je evidentan – istakao je Vujković.

I ove sezone dobro “guraju” u Prvoj B ligi Srbije, a na posljednjem meču i remiju sa ŽAK-om Vujković je postigao pet golova.

– Dobro smo krenuli u novu sezonu i veoma sam zadovoljan našim igrama. Iako nemamo imperativ želja nam je da ostvarimo što bolji plasman i tako popularizujemo vaterpolo koji je kod nas na dosta niskim granama – zaključio je Vujković.

Student DIF-a

Vujković je student treće godine DIF-a i planira da se bavi trenerskim poslom.

– Svoju budućnost vidim u sportu prije svega vaterpolu i radu sa najmlađima. Aktivno ću igrati sve dok budem mogao jer je vaterpolo moja sportska ljubav koju je teško ostaviti ili se odvojiti od nje – rekao je Vujković.

(Glas)