Magazin 25.12.2015.

Dražen Barišić – #SLUŠAJDOMAĆE – TOP 3

ČITANJE: 1 minuta
Drazen Barisic
Dražen Barišić vokal tribute to RHCP benda Chally Poppers za akciju #slušajdomaće preporučuje:

1. Nikola Pejaković Kolja – Maršala Birjuzova 8

“Nikola Pejaković Kolja je svestrani umjetnik upečatljivog izraza. Mislio sam da neće doći dan kada ću imati zadovoljstvo da uživo čujem ,,njegov bluz”. Drago mi je da me je demantovao. Ovo je muzika koja se sluša cijeli život. Biram odličan song Maršala Birjuzova 8 sa albuma “Kolja” ”

2. Važno Obavještenje – 1999

“Važno Obavještenje je bend na putu prelaska iz perspektivnog u potpuno afirmisan autosrki bend. Pripremaju novi album, koji će nam sljedeće godine donijeti odgovor na pitanje da li je ta tranzicija uspješno završena. Iskreno vjerujem da jeste. Preporučujem, meni omiljenu 1999.-u”

3. Brutal Protest feat. ZlayJah – Šta ima u tvom kraju

“Bilo je raznog hip hop-a u BL. Dobrog i manje dobrog. Ono što se na sceni izdvojilo je Brutal Protest. Sve rade sami, od muzike, preko tekstova do spotova. Beskompromisni, originalnog stila. Odlični. Preporučujem ,,Šta ima u tvom kraju” ”

Poruka publici:

Slušajte ono što Vam se svidja. Pažljivo birajte, birajte kvalitet, još pažljivije hvalite ili kritikujte. Ništa gore od lažne pohvale i kritike zasnovane samo na zloj namjeri.

Poruka izvođačima:

Razmislite o tome šta želite i zbog čega se bavite muzikom. Zatim budite istrajni, uspjeh ne dolazi preko noći… Bar ne onaj koji traje.

Domaća scena:

Lokalna scena posjeduje potencijal, žanrovsku raznovrsnost. Po meni, potrebno je još napornog rada, te podrške medju izvodjačima. Kao što rekoh, uspjeh ne dolazi preko noći.