Vijesti 21.09.2018.

DRILL AND CHILL Adrenalinski užitak za 200 penjača u kanjonu Tijesno

ČITANJE: 1 minuta

Već prepoznatljivi adrenalinski festival “Drill and Chill climbing and highlining festival” u kanjonu Tijesno ove godine okupio je oko 200 učesnika iz više od deset zemalja.

Već četiri godine vrhunski svjetski penjači i moderne akrobate, poznati kao hajlajneri, koriste priliku da vježbaju i uživaju u ljepotama kanjona, te se mnogi iznova vraćaju ovom druženju i rado ga preporučuju svojim poznanicima.

Festival je počeo prije sedam dana, a ovog vikenda je i velika završnica.

– Prvi dio festivala je radni, održan je kurs opremanja smjerova, postavljene su linije za hodanje, a za vikend očekujemo dolazak Adama Ondre, najboljeg penjača na svijetu, kralja stijena i vrhunskih uspona – rekao je Igor Vuković, predsjednik penjačkog kluba “Extreme”, koji organizuje ovaj adrenalinski užitak u Banjaluci.

Penjači su preko kanjona postavili uže za hodanje dužine 420 metara, što je spektakularan prizor i za mnoge prolaznike koji putuju ovom dionicom.

U okviru ovog festivala, ekipa majstora ravnoteže iz Ljubljane danas će u parku “Mladen Stojanović” organizovati i besplatnu salckline radionicu sa većim brojem slacklinea i longlin linija na kojima će građani moći da testiraju ravnotežu. Glavna ideja radionice je širenje psiho-fizičke slackline kulture i druženje uz slackline linije.

Majstori ravnoteže predstaviće tjelesno-mentalni trening za svakog ko želi povećati stabilizaciju i reakciju mišića i time postići bolju kontrolu, nadzor, koordinaciju tijela, te ispraviti  držanje i ravnotežu.

(Srpskainfo)