Vijesti 07.01.2023.

Drinić: Budimo bolji od sebe

ČITANJE: 2 minute

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske čestitao je Božić svim vjernicima koji proslavljaju ovaj praznik po julijanskom kalendaru.

-Božićni praznici nas iz godine u godinu podsjećaju na Božiju blizinu, milosrđe i spasenje. Neka nas najradosniji praznik iznova ispuni Božijom milošću, toplinom i blagošću kako bi osnaženi vjerom i ljubavlju prema svakom čovjeku, nastavili da gradimo bolju budućnost Banjaluke i Republike Srpske, rekao je Drinić. Dodao je da se društvo gradi dugo, uz mnogo mudrosti i strpljena i izrazio vjerovanje da je narod u Republici Srpskoj spreman na to.

– Kada jedne godine njiva ne rodi, strpljiv domaćin je obrađuje sa dvostrukim trudom da bi dogodine rodila. Govore mu komšije da je proda, a on ćuti i radi.

Kad i druge godine njiva ne rodi, strpljiv domaćin ulaže trostruke napore. Još jače viču komšije da njivu proda, a on i dalje ćuti i radi. Kad treće godine njiva rodi, trostruka je radost domaćina. Tada njegove komšije ćute, a on se raduje, ispričao je Drinić.

Naveo je da takav primjer treba da slijedimo u životu i u poslu.

-Pokažimo inicijativu, lični primjer i želju da zajedništvo koje imamo na ovaj praznik njegujemo tokom cijele godine. To je jedina garancija očuvanja našeg identiteta, ali i siguran put da gradimo našu kuću. Naša generacija mora ostaviti trag u vremenu, mora pokazati i osvijetliti put za generacije koje dolaze jer su vremena sve izazovnija, istakao je Drinić.

Zaključio je da je zadatak svih da budemo bolji ljudi i da činimo samo ono što želimo da drugi nama čine.

– Neka se talasa život oko nas kao uzburkano more, a mi se postarajmo da budemo mirni kao morska dubina. Živeći po božijoj promisli trudimo se da budemo bolji ljudi. Da budemo bolji od sebe, naglasio je Nebojša Drinić.

E.M.