Vijesti 28.11.2022.

DRINIĆ: Đajićevi besplatni pregledi su zloupotreba, simpatizeri SNSD-a ne čekaju, a ostali moraju u red

ČITANJE: 2 minute

Naveče disko, ujutro ordinacija! Ovako se ukratko može opisati rad Gradskog odbora SNSD Banjaluka, poručio je narodni poslanik i potpredsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, Nebojša Drinić.

Nakon što je direktor UKC zajedno sa ministrom zdravlja održao predavalje i zakazivanje besplatnih pregleda, koji će se, kako je i sam priznao, zakazivati u stranačkim prostorijama a obavljati na UKC.

– Dok građani mjesecima ne mogu doći na red na razne preglede u zdravstvenim ustanovama, direktor UKC i predsjednik GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić preglede zakazuje u prostorijama SNSD i kako sam kaže u organizaciji gradakog odbora ove stranke. Sam je potvrdio da će preglede obavljati ljekari UKC, i to bez čekanja i mimo naručivanja – rekao je Drinić.

On je upitao da li je realno da se i zdravlje provlači kroz stranačke prostorije i da se preko stranke mogu brže i lakše zakazati pregledi?

– Juče su ključni ljudi zdravstva Republike Srpske poslali jednu jako lošu poruku građanima a to je – simpatizeri SNSD na preglede bez čekanja, a ostali građani neka stanu u red. Kako građani da imaju povjerenje u zdravstvo ako ministar zdravlja, direktor najveće zdravstvene ustanove i ostali ljekari predavanja i zakazivanje pregleda organizuju u stranačkim prostorijama u kojma se naveče održavaju koncerti? – kaže on.

Drinić tvrdi da se radi o zloupotrebi položaja direktora UKC koji je već dugo briše granicu između zdravstva i politike, a potezi postaju sve pogubniji po građane.

– Dragi građani, ako ste misliti da je matursko veče u prostorijama SNSD bilo previše, šta tek mislite o zakazivanju pregleda ultrazvuka i krvih sudova i pitate li se šta je sljedeće? – upitao je on, prenosi blink.ba.

(SB)