Politika 02.12.2022.

DRINIĆ: Zabrinuti smo i nezadovoljni jer SNSD ponovo ima četiri delegata

ČITANJE: 2 minute

Nebojša Drinić narodni poslanik PDP-a, izrazio je nezodovljstvo prvom redovnom skupštinom u novom sazivu i izborom delegata za Dom naroda, prenosi 24sedambl.com.

Zbog čega ste nezadovoljni?

Zabrinuti smo i nezadovoljni jer SNSD ponovo ima 4 delegata u Domu naroda. Iako je legitimno da imate svoje predstavnike, ovdje se očigledno vidi da je instruisano i da je sve podešeno da SNSD ima sve ključeve u svojim rukama.

Ti ključevi će služiti, kad god im se ukaže prilika, da opstruišu i da blokiraju donošenje odluka u Sarajevu.

Šta to znači za građane Srpske?

Oni konstantno nama, iz opozicije govore da smo izdajnici i da ne radimo u interesu građana Republike Srpske? Pitam se kako to, kada su primjeri njihovog bojkota interesa građana Srpske očigledni na oba nivoa vlasti.

Kada je u pitanju uzimanje novca iz budžeta, oni sazovu skupštinu „danas za danas“; kada je u pitanju da se ukinu akcize i da se olakša teška situacija naših građana oni uvijek nađu razlog da prolongiraju sjednice.

Već 6 mjeseci ne mogu i ne žele da naprave jednu sjednicu gdje bi ukinuli akcize i na taj način konkretnom politikom pokazali da su prave patriote i da žele dobro građanima Republike Srpske.

Zbog čega je bio sporan 4. delegat?

Smatrali smo da bi naš delegat bolje radio u interesu Republike Srpske jer sve što smo vidjeli do sada kako su do sada radili, imamo osnovane sumnje da to ne rade u interesu građana Srpske.

Šta je po Vama još zabrinjavajuće?

To je svakako i nasilje. Juče smo imali situaciju kada je jedan narodni poslanik komentarisao biografiju drugog poslanika koji je bio kandidat za potpredsjednika Skupštine Republike Srpske, iz reda SP-a, kada je došlo do teških uvreda i skoro do fizičkog obračuna.

Jednostavno, mora se uvesti red i postojati jednakost i sloboda mišljenja i govora.

Vidimo da će nastaviti da rade kako su radili u prijašnjim mandatima gdje na sve moguće načine pokušavaju da uzimaju riječ opozicionim poslanicima, da im ne dozvoljavaju da govore, a poslanici iz vladajuće koalicije mogu da verbalno vrijeđaju kada i kako žele.

(SB)