Region 05.09.2020.

DRITAN ABAZOVIĆ DAO RIJEČ: Neću podleći pritisku

ČITANJE: 1 minuta

Dritan Abazović, lider platforme “Crno na bijelo” rekao je da neće podleći nijednom pritisku, ni domaćih političara, ni međunarodne zajednice, prilikom formiranja vlasti u Crnoj Gori.

“Platforma ‘Crno na bijelo’ je od početka predizborne kampanje vrlo jasna – ni za šta nećemo iznevjeriti povjerenje građana koje su nam ukazali nadajući se da ćemo donijeti promene i reforme u društvu. Dobio sam na hiljade poruka i poziva, što od kolega iz regiona, što iz međunarodne zajednice. Dajem riječ da Dritan Abazović i koalicija ‘Crno na bijelo’ neće podleći nijednom pritisku”, rekao je Abazović u intervju za “Politiku”.

On je istakao da nova vlada treba da bude sastavljena od eksperata a ne političara.

“Nijedan građanin, ma koje vjerske, nacionalne ili političke opredjeljenosti, ne smije imati osjećanje poraženosti. Poraženi su samo oni koji su zgriješili pred zakonom, dakle mafijaši, kriminalci i lopovi, koji su svog poraza svjesni, pa sada na sve načine pokušavaju da se uhvate za posljednju slamku spasa, ne bi li izbjegli ono što ih čeka kad oslobodimo sve institucije. Parlamentarni izbori su pokazali volju građana, a ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ne i da pravi podmetačine, spletke i nove podele, što, kao što možemo primijetiti ovih dana, čini DPS”, rekao je Abazović.

Na pitanje šta je za njega aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji ga je prije nekoliko godina nazvao bitangom, Abazović je odgovorio: “oličenje korupcije, krađe, nepotizma, podjela..”

(A.M/banjaluka.net)