Vijesti 26.10.2020.

DROGU POKUŠAO SAKRITI U USTIMA: Na privatnoj zabavi zatečeno 19 osoba, pronađen i oduzet kokain

ČITANJE: 2 minute

Prilikom racije na jednoj privatnoj zabavi u Brodu policija je zatekla 19 osoba te pronašla i oduzela drogu kokain, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa Policijskom stanicom Brod te uz angažovanje policijskih službenika Jedinice žandarmerije PU Doboj, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Policijske stanice Doboj 1 i Policijske stanice Doboj 2, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su operativno taktičku mjeru i radnju – racija u sklopu koje je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala V.B. sa područja opštine Brod, kao i lica i vozila koji su zatečeni na licu mjesta”, saopšetno je iz PU Doboj.

Kako se navodi u saopštenju, u navedenom objektu zatečeno je 19 lica, prilikom čega su izvršenim pretresom kod lica inicijala D.M. iz Broda u usnoj šupljini pronađene dvije plastične vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain, ukupne težine 2,4 g, te prilikom pretresa lica inicijala D.Đ. i vozila koje isto koristi pronađeno je i oduzeto ukupno pet paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain, ukupne težine od 6,1 g.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv lica inicijala V.B. koje je organizovalo okupljanje na svom privatnom posjedu, biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima „Nepostupanje po zdravstvenim
propisima za vrijeme epidemije“ i „ Omogućavanje uživanja opojnih droga“, dok će protiv lica inicijala D.M. i D.Đ. biti pokrenuti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 4 Zakona o suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga
BiH“.

(E.M/Banjaluka.net)

 

Oznake: droga