DRUGA LIGA “ZAPAD” U ovogodišnjem izdanju tri banjalučka kluba, start 26. oktobra

Juče je u prostorijama Područnog kosarkaškog odbora Banjaluka održan sastanak svih klubova koji učestvuju ove sezone u Drugoj ligi RS, grupa Zapad, u košarci.

Prijave su dostavili Borac Makoprint, SKK Borac i KK Ušće iz Banjaluke, Mladost iz Kotor Varoši, Una iz Kozarske Dubice, Stars basket i Kozara iz Gradiške, Mladost Buldogs iz Prnjavora, Lijevče iz Nove Topole, Hantersi iz Prijedora i ekipa Borca iz Drvara.

Jedanaest ekipa svoje takmičenje počinje 26. oktobra.

(sportdc.net)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.