Biznis 12.11.2018.

DRUGI PO REDU U pripremi Međunarodni sajam nekretnina u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Privlačenje investicija i predstavljanje građevinskog sektora glavni su ciljevi specijalizovanog Međunarodnog sajma “Banjaluka Invest Real Estate Expo 2018”, na kojem će se ove godine predstaviti i proizvođači i distributeri građevinskih materijala.

Sajam, drugi po redu, biće održan 27. i 28. novembra u “Banjalučkom sajmu”, a organizatori očekuju više izlagača i posjetilaca u odnosu na prošlu godinu.

Organizator sajma Predrag Tešić kaže da, osim velikog broja domaćih, očekuju i izlagače iz Srbije i Hrvatske.

– Među izlagačima očekujemo investitore stambeno-poslovnih objekata, proizvođače i distributere materijala za gradnju, agencije za nekretnine, projektne biroe, arhitekte, banke, osiguravajuće kuće, investicione fondove, opštine i gradove i sve koji žele i imaju investicione projekte ili ideje – istakao je Tešić i dodao da su u dogovoru sa Ministarstvom trgovine i turizma RS obezbijedili besplatne štandove za sve opštine i gradove.

Na sajmu će biti organizovane i panel-diskusije o temama uspostavljanje katastra nepokretnosti, registar cijena nepokretnosti, E-katastar, energetska efikasnost objekata, industrijske i poslovne zone, javno-privatno partnerstvo, investicije u energetski sektor, poslovne zone, legalizacija nekretnina, arhitektura i turizam.

Tešić je istakao da sajam organizuju sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti RS i Područnom Privrednom komorom Banjaluka, a uz podršku Vlade Srpske.

Zainteresovani više informacija o sajmu i obrazac za prijavu učešća mogu pronaći na internet stranici www.blire.biz.

(Glas Srpske)