Druženje uz čaj u Galeriji Sonja Bikić

U Galeriji Sonja Bikić imaćete priliku da probate finu vrstu čaja koju je za vas pripremila Bibina baštica u ponedjeljak u 19 sati na adresi Jevrejska 119. 

Ne samo da će vas ugrijati ovaj napitak nego ćete ga isprobati iz unikatnih šolji akademske umjetnice Sonja Bikić koje prate formu mačke. Šta bolje poželjeti u ove zimske dane nego topao čaj i macu koja se mazi u vašim rukama .

Uz sve to, tu su i Saškini Medenjaci kao prigodna poslastica uz čaj. Pored stalne postavke akademske umjetnice u njenoj galeriji još uvijek se nalaze slike istaknutog slikara Bekira Misirlića na temu mačke, a za ovu priliku akademski muzičar Goran Rađević je pripremio svoju kompoziciju na istu temu.

Sa pričom o izložbi dva različita umjetnika na temu mačke uz domaće proizvode Bibine baštice, Saškinih  medenjaka i zvuke Gorana Rađevića započeli su zimsku turističku sezonu te najavljuju veliki Zimski sajam rukotvorina koji će se održati u Muzičkom Paviljon Staklenac od 24.12 do 30. decembra ove godine.

Aktivnosti u Galeriji Sonja Bikić i Zimski sajam rukotvorina ove godine je pomogao Grad Banjaluka u okviru konkursa za projekte iz turizma .

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke

Prihod RS od boravišne takse 1,4 miliona KM, broj dolazaka turista veći za 10 odsto

U Republici Srpskoj je prihod od uplaćene boravišne takse u prošloj godini iznosio 1.371.646 KM i veći je za 17 odsto u odnosu na 2017, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske. Iz resornog ministarstva pojašnjavaju da je povećanje prihoda od uplate boravišne takse rezultat povećanja broja noćenja turista u ovom periodu. U 2018.

Opustite sva čula u spa i hedonističkoj oazi hotela “Jelena”

Želite da obradujete sebe i svoje najdraže potpunim uživanjem i opuštanjem u modernom i gostoljubivom ambijentu? Poželjeli ste možda masažu, vrijeme u sauni i džakuzi kadi, te bi sve to začinili zdravim ručkom ili večerom u restoranu sa vrhunskom hranom i uslugom? Ukoliko ste se već zamislili na ovim mjestima, imamo sjajan prijedlog i idealno

Plavi telefon obilježava šest godina rada

Plavi telefon, 18.02.2019. obilježava šest godina postojanja. Danas, nakon šest godina od pokretanja linije, Plavi telefon je zazvonio preko 9 000 puta, a preko 70% poziva prema Plavom telefonu je bilo upućeno od strane djece i mladih.