Politika 08.09.2021.

DUEL NEDIĆ – BLAGOJEVIĆ: Dobojski političari u klinču zbog Vulićeve i Trivićeve

ČITANJE: 4 minute

Član Glavnog odbora PDP Olivera Nedić kaže da se poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić u posljednje vrijeme bavi ozbiljnim temama, kao što je priča o samostalnosti Republike Srpske i dodaje “niko joj to, bez obzira na vrlo oskudnu, gotovo nepostojeću stručnost, ne bi zamjerio, kada bi imala integritet da o toj temi govori.”

Međutim, ona prvenstveno mora objasniti javnosti gdje je nestalo 18000 glasova, brutalno ukradenih na izborima 2020. godine u Doboju – rekla je Olivera Nedić, član Glavnog odbora PDP i predsjednik Gradskog odbora PDP Doboj, saopšteno je iz ove partije.

Nedićeva podsjeća javnost da je Sanja Vulić, jedna od glavnih aktera do sada neviđenog izbornog banditizma, na novembarskim izborima kao nosilac liste imala 22.445 glasova, a na ponovljenim izborima u februaru imala je 4.782 glasa.

– Sanja Vulić treba da objasni narodu prije nego što nastavi sa obmanjivanjem javnosti pričama o samostalnosti, gdje je u samo tri mjeseca nestao grad veličine Prnjavora, u njenim glasovima, odnosno gotovo 18.000 glasova. Ovim je Sanja Vulić uz njenog stranačkog saradnika i kandidata za gradonačelnika postavila svjetski rekord izborne krađe i jedino na tome im se može “čestitati”. Na ponovljenim izborima, u februaru, Boris Jerinić (SNSD) imao je 19.908 glasova, dok je na tzv. izborima, 15.11.2020. Boris Jerinić (SNSD) je imao 34.734. glasa – ističe Nedićeva.

Ona kaže da se i njihovom stranačkom šefu Miloradu Dodiku može zamjeriti to što svoja dugogodišnja obećanja o samostalnosti nije ni pokušao realizovati, ali da bi to bio jalov posao, kada znamo, dodaje, da je sve što iz “kuhinje” SNSD i od njega dolazi, samo puka obmana i prazna predizborna retorika, svjesnog laganja javnosti pričom o samostalnosti Republike Srpske, što prati i njegova sljedbenica Vulićeva.

– Da bi neko djelom dokazao da voli Republiku Srpsku on mora objasniti ukradenu volju 18.000 ljudi. Sada imamo dokaz da nas i u Parlamentarnoj skupštini BiH predstavlja osoba koja je svoj mandat dobijala isključivo izbornom krađom. Takva nedostojna naroda, Sanja Vulić u nedavnom obraćanju javnosti putem ATV usudila se uvredljivo govoriti o narodnom poslaniku, Jeleni Trivić, univerzitetskoj profesorici, uzornoj predstavnici i naroda i akademske zajednice – kaže Nedićeva

Nedićeva dodaje da je jasno da osobi koja ne posjeduje nikakve stručne reference, koja samostalno ne može ni tekst napisati, a pogotovo pričati o liderstvu koje se bavi temom samostalnosti Republike Srpske, ne preostaje ništa drugo nego da pokrade izbore i unižavajući drugog, klevetama i netačnim navodima, pokuša maskirati sebe.

– Na potezu su institucije koje konačno moraju raditi svoj posao, a to je da odgovorni za počinjeno krivično djelo – izborna krađa, kao djelovanje protiv svog naroda, budu tamo gdje im je mjesto, u zatvoru – zaključuje Nedićeva.

“Ginisov rekord”

Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Doboja Zoran Blagojević istakao je da prljavu kampanju, političke tračeve, zamajavanje naroda nadmenim i nejasnim jezičkim akrobacijama treba hitno prekinuti, a sluđenim biračima pristupiti argumentima i djelima.

Birače ne treba potcjenjivati, obmanjivati i trovati neistinama i glupostima koje su u rangu čaršijskih priča. Samo tako mogu okarakterisati i izjave koje neumorno kao salve ispaljuje odbornik PDP Olivera Nedić, rekao je Blagojević, prenosi Srna.

On je naveo da je “Nedićevoj očigledno zadatak da dejstvuje u ime svog stranačkog šefa Jelene Trivić kad god treba napasti i popljuvati validne političke suparnike”.

– Kao čovjek koji se bavi egzaktnom strukom, shvatam da Nedićeva barata nečim vrlo fluidnim kao što je demokratija, a tumačenje ovog osjetljivog materijala naučila je kao Fulbrajtov stipendista u SAD. Svima koji se dive ovom dostignuću, prenosim gađenje i odbijanje jedne Mirjane Bobić Mojsilović da uzme stipendiju i ode da ‘posrče’ pamet preko okeana, ne želeći da uđe u plaćeničku grupu stranih agenata i doušnika – rekao je Blagojević.

Reagujući na današnje saopštenje PDP u kojem je Nedićeva iznijela niz optužbi i uvreda na račun poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanje Vulić, Blagojević je rekao da se Nedićeva trudi iz petnih žila da diskredituje nekoga ko se politikom bavi deceniju i po, prošao i Scilu i Haribdu i vratio se kao pobjednik.

– To i jeste ono čega se plaši Trivićeva i na koga, preko svojih poslušnika, usmjerava otrovne strelice. Trivićeva očigledno nema dovoljno kapaciteta da izađe Sanji Vulić na crtu, pa šalje izaslanika koji po produktivnosti napadačkih tekstova uskoro treba da obori Ginisov rekord, bar nešto za Fulbrajta – naglasio je Blagojević, dodavši da se Nedićeva politikom ionako bavi samo po naređenju i iz interesa.

(SB)