Sport 28.01.2022.

DUEL ŠAMPIONA BIH I SRBIJE: Rukometašice Borca poražene od Jagodine

ČITANJE: 1 minuta

Ženski rukometni klub Borac poražen je u prijateljskoj utakmici od Jagodine.

Za razliku od Svesrpskog kupa u Jagodini, gdje je odluka o pobjedniku pala u produžecima, rukometašice Borca u petak uveče u dvorani “Borik” nisu uspjele da pruže tako snažan otpor, pa su šampionke Srbije zabilježile sigurnu pobjedu, prenosi mondo.ba.

ŽRK Borac – Jagodina 18:26 (8:10)

Izabranice Radeta Unčanina su samo u prvih 30 minuta držale korak sa Jagodinkama, koje su u nastavku pokazale banjalučkoj publici da su u ovom trenutku ipak bolji rival od šampiona Bosne i Hercegovine.

U banjalučkom taboru istakla se Anđela Stojanović, koja je bila najefikasnija igračica na meču sa sedam postignutih golova, dok su kod gošći Sara Gugač i Katarina Bojčić postigle po četiri pogotka.

Vrijedi istaći da su Banjalučanke bile i oslabljene neigranjem povrijeđene Lane Lončar i Dajane Ignjatović koja je na školovanju.

Ipak, ono što je primarno nije bio rezultat već kvalitetna priprema za nastavak sezone u prvenstvu Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i učvršćivanje prijateljstva dva kluba o čemu su svjedočili i pokloni iz Jagodine za trenera Unčanina i direktora Darka Savića.

(SB)

Oznake: ŽRK Borac