Region 23.10.2022.

DUGOGODIŠNJA MINISTARKA: Zorana Mihajlović više nije u Vladi Srbije

ČITANJE: 2 minute

Dugogodišnja ministarka Zorana Mihajlović više nije dio Vlade Srbije, saznaje Nova.rs.

Nedavno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave ministarke Mihajlović u kojoj navodi da Srbija treba da se odredi prema zverstvima koja su počinjena u Ukrajini, rekao da će se o njenim medijskim nastupima razgovarati na stranačkim organima.

Mihajlović je, naime, izjavila da se u ratu u Ukrajini dešavaju „ozbiljne stvari i zverstva“ i da Beograd treba da kaže da li to podržava ili ne.

„Srbija je reagovala u UN i podržala rezolucije kojima se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu. Činjenica je da Rusija vodi osvajački rat u Ukrajini i da se tamo dešavaju ozbiljne stvari i zverstva i mi treba da kažemo da li to podržavamo ili ne. Ako je naša politika da želimo članstvo u EU, onda moramo da razmišljamo i o tome šta je sledeći korak“, rekla je ona.

Vučić je naknadno prokomentarisao da je čudno da neko tako nešto kaže.

„Nisam video tu izjavu, morao bih da pročitam. Čudno mi je da neko tako nešto kaže, pošto Srbija osuđuje zločine koji su pripadanici našeg naroda, a da ne pričam o svima drugima. Nisam baš razumeo šta je smisao toga, a verovatno je nešto što ja ne mogu da dokučim. To je pitanje za Vladu Srbije i za naša unutarstrančke organe“, rekao je on.

Nije to jedina izjava ministarke energetike u prošlom sazivu Vlade, koja je „zasmetala“ njenim stranačkim kolegama.

Nedavno je rekla i da nema nikakvih razloga za odlaganje grejne sezone u Srbiji, da postoje ozbiljni propusti u Centrima za socijalni rad, pokrenula je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora EPS Milorada Grčića, vodila je višegodišnji sukob sa direktorom Srbijagasa.

(N.S)