Sport 09.07.2020.

DUJAKOVIĆ: Očekuje nas teška i zahtjevna sezona, Krupa ima kvalitet za najviši rang

Kvalitetne pripreme na Zlatiboru pomoći će ekipi Krupe, povratniku u Premijer ligu da tokom prvenstva pokaže kako ima kvalitet za najviši rang takmičenja.

Rekao je to za “Glas Srpske” Nikola Dujaković, kapiten Krupe kojem je ovo šesta godina kako nosi dres ovog tima.

“Dva puta sam sa Krupom ulazio u Premijer ligu, u sezoni 2015/16.  i sada, tako da se sakupilo već lijepo iskustvo koje će, vjerujem, pomoći da na kraju ostvarimo dobar plasman. Tu su još i Bojan Puzigaća i Miloš Karišik, kao dva najstarija i najiskusnija prvotimca Krupe od kojih svi možemo mnogo da naučimo”, rekao je Dujaković.

Prema najavama čelnika, konkurencija će ove sezone biti osjetno pojačana, jer se očekuje da nekoliko igrača stigne u klub tokom boravka na Zlatiboru. Za sada su novajlije Miloš Karišik, Milivoj Krmar, Tarik Abdulahović i Dejan Glišić.

“Sa dodatnim pojačanjima biće sasvim druga priča. Vjerujem da će se, ko god da dođe, veoma brzo prilagoditi te da ćemo se na Zlatiboru pripremiti onako kako treba. Uostalom, to nam je već standardna ljetna destinacija, imamo sjajne uslove i nije bilo potrebe da bilo šta mijenjamo. Nadam se samo da će nas zaobići ovi svakodnevni problemi i da će pripreme proteći u najboljem redu”, naglasio je Dujaković.

Na pitanje da li je osnovna ambicija Krupe opstanak kapiten premijerligaša iz kanjona Vrbasa je citirao nekadašnjeg trenera ovog tima Slobodana Starčevića.

“Kao što bi on rekao, prvo mjesto je najsigurniji opstanak. Šalu na stranu, očekuje nas teška i zahtjevna sezona u kojoj većina rivala najavljuje borbu za vrh tabele i izlazak u Evropu. Mislim da bi baš tu mogla da leži naša šansa da što prije riješimo sve dileme oko statusa u društvu najboljih” zaključuje Dujaković.

(N.S/ Banjaluka.net)