Politika 23.07.2016.

Đukić: Čavić hoće da “Toplanu” preda sumnjivim biznismenima!

ČITANJE: 2 minute

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Mirko Đukić smatra da kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Dragan Čavić, govoreći o neregularnostima lokalnih izbora dok ni kampanja za izbore nije počela, stvara sebi alibi za izborni poraz.

“On je svjestan da će pretrpjeti poraz na izborima, a dokaz tome jesu i njegove žalbe stranim predstavnicima da će doći do izborne krađe”, rekao je Đukić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da je iznenađen i drugim Čavićevim izjavama o kandidatu SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, u vezi sa zemljištem Poljoprivredne škole i spomenikom na Banj brdu.

Komentarišući Čavićevu inicijativu da pitanje banjalučke “Toplane” bude riješeno po modelu javno-privatnog partnerstva, Đukić je rekao da to znači njeno “uvlačenje” u privatizaciju i dovođenje sumnjivih investitora.

On je naglasio da će SNSD u Banjaluci voditi fer i poštenu kampanju, a da je, uz program koji je usmjeren na rješavanje konkretnih problema svih građana Banjaluke, uvjeren u pobjedu, i kada je riječ o lokalnom parlamentu, i kada je riječ o poziciji gradonačelnika.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Marinko Umićević naveo je da će se SNSD zalagati za umanjenje poreza za nepokretnosti, kao i odgađanje i umanjenje plaćanja drugih naknada.

On je istakao da u Banjaluci treba učiniti sve kako bi ovaj grad bio primamljiv za preduzetnike, kao i da bi “Toplana” trebalo da počne da upotrebljava drvenu sječku.

“Priče o bankrotu grada Banjaluka su netačne. Grad redovno izmiruje sve obaveze, a budžet je stabilan”, tvrdi Umićević.

On je na današnjoj konferenciji za novinare najavio da će cjelokupni program SNSD-a za Banjaluku krajem avgusta predstaviti njihov i kandidat DNS-a i SP-a na predstojećim izborima za gradonačelnika ovog grada Igor Radojičić.

(Srna)