Vijesti 11.11.2015.

Duraković: Ohrabrujuće i konkretne odluke o investiranju

ČITANJE: 1 minuta
camil-durakovic
Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da su se na današnjoj Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici čule ohrabrujuće i konkretne odluke o ulaganjima u Srebrenicu, prvenstveno Vlade Srbije.

– Nismo očekivali tolika sredstva koja su velika za našu malu opštinu. Pet miliona evra sigurno će promijeniti život građana Srebrenice u raznim segmentima- rekao je Duraković na konferenciji za novinare u Srebrenici gdje je danas počela dvodnevna Investiciono-razvojna konferencija “Srebrenica 2015”.

On je, u ime građana Srebrenice, zahvalio predsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, ističući da će lokalna zajednica opravdati dobijeni novac.

Duraković je zahvalio i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je najavio podršku budžetu opštine Srebrenica u iznosu od milion KM i dva miliona KM za infrastrukturne projekte.

– To su velike stvari za Srebrenicu i kada bismo ovdje stali mogli bismo reći da je današnja konferencija bila uspješna- rekao je Duraković.

On je naglasio da milion KM za podršku budžetu opštine Srebrenica u naredne dvije godine predstavlja spas za ovu lokalnu zajednicu i budžet koji je u deficitu zbog poplava.

Duraković je rekao da je evidentno da će i Savjet ministara i Predsjedništvo BiH podržati neke od kapitalnih projekata u Srebrenici.

Načelnik opštine Srebrenica zahvalio je svim gostima koji su danas došli u Srebrenicu i učestvovali u radu konferencije.

On je najavio da će konferencija biti nastavljena sutra kada će investitori imati priliku da razmijene iskustva i informacije.

(Agencije)