Politika 15.12.2022.

Duraković: Posjeta lokalnim zajednicama u dogovoru sa predsjednikom Dodikom

ČITANJE: 2 minute

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je danas da će u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, obići sve lokalne zajednice, te prenijeti informacije sa terena kako lokalne zajednice žive i koji su gorući problemi.

Duraković se danas u Novom Gradu sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom i skupštinskim rukovodstvom.

“Za svoju prvu službenu posjetu odabrao sam Novi Grad jer sam ranije čuo pozitivne stvari o načelniku opštine i načinu kako ovdje funkcionišu međunacionalni odnosi”, rekao je on.

“Za probleme sa kojima sam danas upoznat čuo sam i ranije. To je pitanje graničnog prelaza. Vjerujem da se ovaj problem može delegirati i kod formiranja Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara”, rekao je on.

Duraković kaže da je ranije upoznat i o problemu Trgovske gore.

“Svi smo saglasni, i entiteti i BiH, da je to neprihvatljivo. Niko ne spori izgradnju skladišta radioaktivnog otpada, ali ta lokacija mora biti na sigurnoj distanci, da ne ugrožava ljude”, naglasio je on.

On očekuje da će se saradnja nastaviti te da će podršku dobiti projekti značajni za ovu lokalnu zajednicu.

“Otvorio sam svoj kabinet i učiniću sve da, kad se formira Vlada Republike Srpske, lobiram za vitalne projekte koje ova lokalna zajednica predloži”, rekao je Duraković.

Drljača je zahvalio Durakoviću jer je za prvu službenu posjetu odabrao Novi Grad i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena u narednom periodu.

“Dobro je da i dalje možemo računati na sredstva sa viših nivoa vlasti. Razgovarali smo i u ranijem periodu kad su iz federalnih ministarstava dolazila sredstva za projekte u većinski povratničkim naseljima”, rekao je on.

Drljača očekuje da će saradnja po pitanjima koja su u interesu Novog Grada biti nastavljena.

(Srna)