Vijesti 13.12.2022.

DURAKOVIĆ SA REISOM: Zajednički doprinos poboljšanju položaja Bošnjaka u RS

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik RS Ćamil Duraković sastao se danas sa poglavarom Islamske zajednice Huseinom Kavazovićem, tokom kojeg je Duraković iznio svoje planove i viziju rada na novoj funkciji.

– Trenutno imamo saglasnost predsjednika Dodika i drugog potpredsjednika Pranjića da se fokusiramo na konkretne teme, koje će biti korisne svim građanima. Reis Kavazović je svjestan ograničenih ovlasti potpredsjednika RS, ali ćemo zajedno učiniti što više da zajednički doprinesemo poboljšanju položaja Bošnjaka na ovim prostorima – rekao je Duraković.

Potpredsjednik Duraković upoznao je reisa Kavazovića sa svojim planiranim inicijativama.

– Razgovarali smo o zajedničkom zalaganju za ravnopravnost bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika na području cijele BiH. Predstavio sam i inicijative kao što su stvaranje poslovne mreže povratnika i dijaspore, razvoj informativno-pravne mreže za podršku izabranim i imenovanim predstavnicima bošnjačke povratničke zajednice na području RS…

– Zahvalan sam reisu Kavazoviću što je razumio moje namjere i preuzeo odgovornost za svrsishodniji dijalog u našoj zemlji – zaključio je Duraković, prenosi Avaz.

(SB)