Politika 23.09.2015.

Duraković: SDA se u Srebrenici naklonila SNSD-u

ČITANJE: 1 minuta
camil-durakovic
Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković smatra da je izgubio podršku SDA u Srebrenici koja se, tvrdi on, naklonila SNSD-u.

“Ono što mogu reći je da smo imali turbulentu sjednicu Skupštine Opštine Srebrenica na kojoj su preovladale neke loše politike koje više neću da tolerišem. Danas se najveća bošnjačka stranka, Stranka demokratske akcije, između pozicije načelnika Opštine i njegovog stava odlučila za stav Saveza nezavisnih socijaldemokrata i predsjednika Radomira Pavlovića. Prevladala je bošnjačka većina koja je dala vjetar u leđa poziciji SNSD-a, a ne načelnika”, rekao je Duraković za Klix.ba.

On je istakao da je na današnjoj sjednici branio opšti interes Doma zdravlja u Srebrenici u odnosu na SNSD koji želi da postavi svog direktora u tu ustanovu.

Naime, sjednica Skupštine danas je prekinuta nakon što je izglasana smjena direktora JZU Dom zdravlja Srebrenica Nenada Miloševića, a za vršioca dužnosti direktora izabran je Aleksandar Jovanović.

“Ja sam pokušao da budem na poziciji funkcionalnosti Doma zdravlja koji je neophodan za lokalnu zajednicu, ali su preovladale sujete i lični interesi da se neko smijeni samo zato što su politički odnosi narušeni. SDA se naklonila SDNS-u i to su za mene ozbiljni problemi jer sam izgubio podršku najveće stranke u Opštini i ja ću razmisliti o daljnjim postupcima”, objasnio je Duraković.

(Klix.ba)