Politika 08.12.2022.

Duratović razgovarao sa generalnim konzulom Republike Turske u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Mirsad Duratović razgovarao je danas, 8. decembra 2022 godine, u svom kabinetu, sa generalnim konzulom Republike Turske u Banjaluci Oguzom Kiličem.

Na sastanku je bilo riječi o jačanju saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i turizma između Republike Turske, i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kao i o intenziviranju saradnje Narodne skupštine Republike Srpske i potpredsjednika Duratovića sa Generalnim konzulatom Republike Turske u Banjaluci.

Sagovornici su istakli važnost uspostavljanja direktne avio-linije Banjaluka– Istanbul radi unapređenja trgovinskih i turističkih veza, te jačanja privrednih aktivnosti i dovođenja novih turskih i investitora u zemlju.

Potpredsjednik Narodne skupštine i generalni konzul Republike Turske razgovarali su i o rješavanju pitanja povratničke populacije u Republici Srpskoj. Ovom prilikom, potpredsjednik Duratović zahvalio se Republici Turskoj i turskom narodu na nesebičnoj pomoći i brojnim projektima, koji su realizovani posredstvom Turske agencije za koordinaciju i saradnju (TIKA). Duratović je rekao da očekuje povećanje turskih ulaganja, jer je iskazana spremnost Turske za daljom ekonomskom saradnjom.

E.M.