Magazin 11.05.2016.

Đurđevdanski festival 13. maja

ČITANJE: 1 minuta
djurdjevdanski_fest_2016_poster
Đurđevdanski festival dječije pjesme “Banjaluka 2016” biće održan 13. maja u Sportskoj dvorani “Borik”.

Organizator međunarodne muzičke manifestacije, koja se ove godine održava 23. put, je Radio – televizija Republike Srpske.

„Ove godine nam je Branko Ćopić na naš i vaš festival poslao svoga mačka Tošu, legendarnu ljenčugu i prznicu i njegovog vjernog dušmanina, narogušenog psa Žuću. Oni će sa čiča Trišom da nas vode kroz Festival“, saopštio je organizator.

Devetnaestoro mališana i đurđevdanskih zvjezdica iz BiH, odnosno Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije i Rusije pjeva 16 pjesama.

U revijalnom programu nastupiće: Jelena Tomašević, “pinkova zvezdica” Marko Bošnjak i prošlogodišnja pobjednica Đurđevdanskog festivala i takođe ovogodišnja “pinkova zvezdica” Darija Vračević.

Takmičarski dio Festivala počinje u 20 časova, a pred početak Festivala, u 18.30 časova biće održana revija dječijeg stvaralaštva na kojoj će nastupiti djeca iz dječijeg hora “Vrapčići”, KUD “Sveti Sava”, Plesnog studija “Siti Džez”, Baletnog kluba “Alegro”, Plesnog kluba “Habanera”, plesnog kluba “Maksi Stil Kids”, Sergej Pajić, Anđela Peulić, Multivitamin benda, Magdalena Rogić, Dječijeg zbora “Kikići” iz Zagreba.

I ove godine RTRS se odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Istočno Sarajevo – Odjeljenju ginekologije i porodilišta a karte se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne marke.

Đurđevdanski festival dječije pjesme “Banjaluka 2016” nalazi se u kalendaru kulturnih manifestacija Grada Banjaluka.

(Banjaluka.rs.ba)