Magazin 04.05.2016.

Đurđevdanski festival: Ukras Republike Srpske

ČITANJE: 2 minute
DJURDJEVDANSKI FESTIVAL
Stigao nam najljepši mjesec u godini, mjesec u kojem uz prirodu oživi i Banjaluka od dječjih osmijeha, njihove pjesme i igre!

Ove godine nam je Branko Ćopić na naš i vaš festival poslao svoga mačka Tošu, legendarnu ljenčugu i prznicu i njegovog vjernog dušmanina, narogušenog psa Žuću. Oni će sa čiča Trišom da nas vode kroz Festival.

Devetnaestoro mališana i đurđevdanskih zvjezdica iz Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije i Rusije pjeva šesnaest pjesama, novih dječjih hitova svima koji budu došli u Dvoranu “Borik” da ih bodre!

Dok se oni marljivo spremaju za Festival i uvježbavaju svoje pjesme, mi već navijamo za njih i jedva čekamo ovogodišnji festival da iz sveg glasa zapjevamo! 23. Međunarodni festival dječje pjesme biće održan 13. maja u Sportskoj dvorani “Borik”.

U revijalnom programu nastupaju: Jelena Tomašević, Marko Bošnjak i prošlogodišnja pobjednica festivala,  Darija Vračević. Takmičarski dio Festivala počinje u 20 časova, a pred početak Festivala, u 18.30 časova Redakcija Festivala pripremila je malo “zagrijavanje”, tačnije revija dječijeg stvaralaštva na kojoj nastupaju djeca iz: Dječijeg hora: “Vrapčići”,  KUD “Sveti Sava”, Plesnog studija “City Jazz”, Baletnog kluba “Alegro”, Plesnog kluba “Habanera”, plesnog kluba “Maxi Stil Kids”, Sergej Pajić, Anđela Peulić, Multivitamin benda, Magdalena Rogić, Dječijeg zbora “Kikići” iz Zagreba.

I ove godine RTRS se odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Istočno Sarajevo – Odjeljenju ginekologije i porodilišta a karte se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne marke.

Ulaznice možete kupiti na prijavnici RTV Doma RTRS (Trg Republike Srpske 9, Banjaluka) i u biletarnicama SD “Borik”. Pozivamo svu djecu i sve one koji se u srcu osjećaju djeca na garantovano najbolju zabavu u maju!

(NN)