Vijesti 19.10.2015.

Đurić: Nastavićemo finansiranje srpskih institucija na Kosovu

ČITANJE: 1 minuta
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana, a da će država Srbija nastaviti da finansira svoje institucije u pokrajini.

Đurić je novinarima rekao i da ovo što se trenutno dešava u pregovorima “ne znači da je prestala obaveza Prištine, koja mora najhitnije da usvoji izvršnu uredbu o principima za uspostavljanje ZSO”.

On je poslije sjednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, na čijem je dnevnom redu bio izvještaj o pregovorima Beograda i Prištine, a koja je bila zatvorena za javnost, naglasio da je svako dalje odugovlačenje Prištine u vezi toga neprihvatljivo.

Đurić je rekao i da je ZSO kamen na kome gradimo kuću našeg opstanka na Kosovu i Metohiji, naglasivši da će Srbija ostati uz svoj narod u pokrajini.

“Nastavićemo finansiranje naših institucija, bez obzira kakav je stav pojedinih političara u Prištini povodom toga…”, rekao je Đurić.

Nakon sjednice koja je bila zatvorena za javnost Odbor za Kosovo zasjeda i na otvorenoj sjednici, na čijem je dnevnom redu izvještaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od januara do juna ove godine.

(Agencije)