Đurić: Nastavićemo finansiranje srpskih institucija na Kosovu

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana, a da će država Srbija nastaviti da finansira svoje institucije u pokrajini.

Đurić je novinarima rekao i da ovo što se trenutno dešava u pregovorima “ne znači da je prestala obaveza Prištine, koja mora najhitnije da usvoji izvršnu uredbu o principima za uspostavljanje ZSO”.

On je poslije sjednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, na čijem je dnevnom redu bio izvještaj o pregovorima Beograda i Prištine, a koja je bila zatvorena za javnost, naglasio da je svako dalje odugovlačenje Prištine u vezi toga neprihvatljivo.

Đurić je rekao i da je ZSO kamen na kome gradimo kuću našeg opstanka na Kosovu i Metohiji, naglasivši da će Srbija ostati uz svoj narod u pokrajini.

“Nastavićemo finansiranje naših institucija, bez obzira kakav je stav pojedinih političara u Prištini povodom toga…”, rekao je Đurić.

Nakon sjednice koja je bila zatvorena za javnost Odbor za Kosovo zasjeda i na otvorenoj sjednici, na čijem je dnevnom redu izvještaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od januara do juna ove godine.

(Agencije)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.