Sport 30.03.2017.

Đurković oduševljen trijumfom nad Vogošćom: “Ovo je najveća pobjeda Borca u sezoni”

ČITANJE: 1 minuta

Fantastičnom borbenošću rukometaši Borca savladali su Vogošću sa 27:18 i tako se plasirali na završni turnir Kupa BiH, pošto su u prvom meču poraženi sa sedam golova razlike (21:28). Trener Banjalučana Ratko Đurković je oduševljen izdanjem mladog tima.

– Ovo nam je najveća pobjeda u sezoni. Svaka pobjeda nam je bitna bez obzira na rivala, jer smo mlada ekipa, ali savladati Vogošću nakon dva poraza na gostovanjima i uz to nadoknaditi minus sedam iz prvog meča je fantastično. Pri tome smo odigrali sjajnu odbranu u drugom dijelu koja je bila za sve pohvale. Rekao sam momcima na poluvremenu da moraju da nastave sa istom željom da igraju i da se bore i da će njihov napor biti krunisan – kazao je Đurković.

Žalba Vogošće

Upravni odbor Vogošće čestitao je Borcu na prolasku, ali je istakao zamjerke na račun sudija Dražena Begića i Andrije Knezovića.

– Ne osporavamo želju i igru protivnika, ali zabrinjava nas zašto dozvoljavamo da suđenje direktno utiče na meč. U ovakvim situacijama, kada znate da visok poraz nije zaslužen, zapitate se da li ima smisla igrati rukomet? Bez obzira koliko se priča da će smanjenje lige donijeti poboljšanje očito da kvalitet rukometa neće biti bolji dok ljudi u crnom odlučuju. Nismo htjeli preći preko onoga što su uradili Begić i Knezović, te smo podnijeli žalbu. Ne znamo kakav će efekat imati, ali na ovome se ne može stati i ne može se tek tako preći preko toga da djelioci (ne)pravde odrede sudbinu naše ekipe – ističe se u saopštenju.

(EuroBlic)