Sport 13.02.2017.

Đurković: Sudije nam nisu dale da pobijedimo

ČITANJE: 2 minute

Nismo jači za 10 golova od naših rivala pa da možemo pobijediti uz suđenje na našu štetu – kaže trener rukometaša Borca Ratko Đurković.

Nakon eliminacija iz Kupa Republike Srpske od Dervente, rukometaši Borca, poraženi su i od Maglaja u utakmici 14. kola Premijer lige BiH, a za ovaj poraz Banjalučni krive sudijski par Dražen Begić-Andrija Knezović iz Mostara.

Iako su dva poraza na otvaranju polusezone, od Dervente i Maglaja, zabrinjavajuća za bivšeg šampiona Evrope, u Borcu ističu da se neuspeh u prvenstvu ne bi dogodio da mu nisu kumovale sudije. Pomenuti sudijski par ima neraščišćene račune sa Banjalučanima od 2015. godine kada su odbili da prisustvuju zajedničkoj večeri posle finalne utakmice između Borca i Izviđača.

To su obrazložili stalnim uvredama sa klupe Banjalučana, dodavši da je ”Borac mali klub”, iako se ništa od toga nije našlo u delegatskom izveštaju nakon tog meča. Njihova osveta je stigla na meču protiv Maglaja, tvrdi trener Borca Ratko Đurković.

rk borac

-Nisam se žalio na suđenje kada smo izgubili od Dervente, njima sam čestitao na zasluženoj pobedi. Čestitao sam rukometašima i rukovodstvu Maglaja, međutim ne mogu da kažem da su sudije bile dobre. U vrlo tvrdom meču, Maglaj je prvo isključenje dobio u samom finišu meča, a ono je bilo obostrano. Napadi domaćih trajali su po dva minuta, a nama su dizali ruku posle 30 sekundi. Bilo je još mnogo stvari zbog kojih jednostavno nismo mogli da pobedimo, a nemaju veze sa pravilima igre. U ovom trenutku nismo jači od protivnika za deset golova, pa da slavimo u ovakvim okolnostima. Evidentno je da smo se podigli posle meča u Derventi, odigrali smo kako želim da igramo, ali to nije bilo dovoljno. Nastavićemo da radimo još jače i nadam se trijumfu u idućem meču protiv Zrinjskog – rekao je Đurković.

Stručni štab Borca ima podršku uprave, a direktor Vladimir Branković istakao je da se klub neće žaliti na ovu utakmicu.

-Da nisam bio tamo ne bih verovao šta se dešavalo. Nismo igrali bajno, ali suđenje je bilo loše. Nećemo se žaliti, jer nema nikakve koristi, rukomet se u BiH igra zbog službenih lica – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

(blic)