Politika 22.04.2016.

Dušan Krčum prešao iz SDS u SNSD

ČITANJE: 2 minute
dusan krcum
Dušan Krčum, potpredsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, danas je napustio SDS i prešao u SNSD. Tim povodom objavljujemo njegovo saopštenje za za javnost, u cjelosti:

“Poslije višemjesečnih neslaganja sa aktuelnim pristupom i djelovanjem SDS na političkoj sceni i permanentnog odstupanja od ideje nacionalnog afirmisanja koju sam od samog njenog osnivanja podržavao, njegovao i širio, danas sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Gradskog odbora SDS Banja Luka, člana Glavnog odbora i istupim iz članstva ove partije, koja je sve manje i srpska i demokratska.

Ova odluka nije bila jednostavna, ali bezidejnost i podanička politika koju rukovodstvo SDS-a sprovodi zarad uhljebljenja malog broja, isključivo predsjedniku Bosiću lojalnih, kadrova u takozvanim zajedničkim institucijama BiH – nisu okvir u kojem ja mogu afirmisati svoje političke stavove.

Svjesno urušavanje stranačke organizacije u Banjoj Luci i konstantno popuštanje pred interesima daleko slabijih i manjih koalicionih partnera, kao i krajnje ignorisanje stavova članstva u najvećoj izbornoj jedinici, u mnogome su doprinijeli da donesem ovu odluku.

Kap koja je prelila čašu i učvrstila moju odluku je najava protesta protiv aktuelne vlasti. Kao jedan od osnivača SDS u Mostaru, dugogodišnji funkcioner stranke, a prije svega kao čovjek i privrednik, ne mogu više da stojim u istoj koloni sa ljudima koji ruše legitimno izabranu vlast, rizikujući nerede,ali i urušavanje Republike Srpske!

Ti isti ljudi, koji se sada, navodno, stavljaju na čelo protesta, sve ovo vrijeme nisu htjeli izaći direktno na izborni duel ni za jednu pojedinačnu funkciju, umjesto kreativnih rješenja za prevazilaženje ekonomskih poteškoća – nudili su nekreativni kriticizam, lične uvrede i aktivnu političku borbu sveli na dodvoravanje bošnjačkom političkom vrhu, čiji interes, sasvim sigurno nije jačanje nego urušavanje Republike Srpske.

Moja odluka nije ni ishitrena ni nepromišljena i nije rezultat nekog ličnog nezadovoljstva svojom pozicijom u SDS. Kao magistar elektrotehničkih nauka, sa jasno profilisanom nacionalnom i političkom sviješću, nastaviću svoj politički angažman u SNSD, jer sam uvjeren da u tom političkom okviru mogu u punom kapacitetu zastupati ideje zbog kojih sam, u najtežim trenucima, ušao u politiku i na kojima je, u krajnjoj mjeri, i osnovana Republika Srpska.

Između nedifinisane probošnjačke politike aktuelnog rukovodstva SDS i otvorene i jasne politike zastupanja nacionalnih interesa srpskog naroda koju uprkos svim pritiscima sprovodi Milorad Dodik i SNSD, ja sam izabrao politiku očuvanja i jačanja Republike Srpske.

Nisam ni prvi ni jedini koji se odlučio na ovaj korak, moj put će uskoro slijediti i drugi ugledni članovi SDS.”

(Banjaluka.net)

Oznake: Milorad Dodik