Vijesti 06.06.2016.

Dva moguća motiva za ranjavanje biznismena u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Lukić za „EuroBlic“ tvrdi da ne zna ko stoji iza napada i očekuje od policiji da to što prije riješe.

– Niko nije imao motiv da me napadne. Iskreno, u posljednje vrijeme nisam dobijao nikakve prijetnje ili prijeteće pozive. Nikome nisam dužan i spreman sam pomoći u istrazi – rekao je Lukić.

Lukić je poslije ranjavanja prevezen je u UKC u Banjaluci gdje je operisan.

„Komšija krenuo u poteru za napadačem“

Lukić je za „EuroBlic“ rekao da se oporavlja od napada, ali da ne zna motiv.

– Oko 13.30 sam došao kući i čim sam izašao iz auta kako bi otvorio garažu zapucao je na mene. Nisam ni primjetio da sam ranjen i krenuo sam za njim i tada sam vidio krv po nogama. Nisam ga dobro vidio, ali na glavi je imao kačket, a preko usta maramu – rekao je Lukić.

Kaže da je odmah počeo da doziva pomoć i jedan od komšija krenuo je u potjeru za napadačem.

– On je sjeo u svoj automobil i pokušao da ga stigne, međutim napadač je tada ispalio nekoliko hitaca prema njema i jedan je pogodio u auto. Drugi komšija je na motociklu krenuo za njim, ali ga nije stigao – istakao je Lukić.

Motiv napada?

Inspektori su provjeravali i motiv napada, a prema jednoj verziji moguće je da se radi o konkureniciji i da je ovo „poruka“ da se povuče iz određenih poslova.

Prema drugoj verziji, motiv napada bi mogla biti i brakorazvodna parnica.

Navodno Lukić ima problema sa bivšom suprugom oko podjele imovine. Pred Osnovnim sudom u Banjaluci se vodi postupak protiv Lukića zbog porodičnog nasilja, jer je ranije pretukao suprugu.

Napad se dogodio u subotu oko 13.30 časova u Njegoševoj ulici u Banjalučkom naselju Nova Varoš, kada je napadač koji je bio na motociklu ispalio više hitaca prema vlasniku „Lukić investa“.

Tom prilikom Lukić je sa dva hica ranjen u noge.

– Poslije pucnjave napadač je pobjegao u pravcu naselja Mjesec – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, na Lukićevoj kući se nalaze nadzorne kamere koje su snimile cijeli napad i policija je izuzela snimke koji bi im mogli pomoći u identifikaciji napadača.

Osim toga, izuzeti su i snimci sa drugih objekata u blizini. Ono što je sigurno jeste, da je napadač dobro isplanirao napad i da je bio upućen u Lukićeve obaveze.

Ko je Lukić?

Firma Ranka Lukića „Lukić invest“ ima desetak radnika, bavi se između ostalog uvozom cigareta, a prošle godine je ostvarila prihod od 27 miliona maraka.

Član je glavnog odobora SNSD Banjaluka i Savjeta za razvoj SNSD-a. Lukić je ranijih godina imao sudski spor oko kupovine kafića u centru Banjaluke, koji je platio više stotina hiljada maraka.

(blic.rs)