Vijesti 23.08.2016.

Dva regulaciona plana na javnom uvidu

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da će, u periodu od 23. avgusta do 23. septembra, na javni uvid biti izložena dva regulaciona plana.

Nacrt izmjene dijela RP za prostor definisan ulicama: Jovana Dučića, Pave Radana, Prvog krajiškog korpusa i Vuka Karadžića. Nacrtom plana obuhvaćen je prostor uz Ulicu I krajiškog korpusa, a odnosi se na k.č.br. 1736/5, k.o. Banja Luka 7 (n.p.), površine 0,11 ha. Plan je izložen na javni uvid u prostorijama Instituta za građevinarstvo “IG” Banja Luka, Ulica kralja Petra I Karađorđevića br. 92-98, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka, te u prostorijama Mjesne zajednice Centar 2, svakim radnim danom od 08.00 do 16.00 časova.

Nacrt izmjene dijela RP stambenog naselja Drakulić u Banjoj Luci. Nacrtom plana obuhvaćen je prostor uz Bitoljsku ulicu, a odnosi se na dio k.č. br. 718 k.o. Petrićevac 2 (n.p.), površine 454 kvadratna metra i biće izložen na javni uvid u prostorijama Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Ul. Save Mrkalja br. 16, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama Mjesne zajednice Petrićevac, svakim radnim danom od 08.00 do 16.00 časova.

Za vrijeme javnog uvida, sve do 23. septembra, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrt biti izloženi ili ih dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi Grada Banja Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje.