Vijesti 01.11.2017.

Dva rođaka obijali kuće u Banjaluci i još tri grada, krali zlato i novac

ČITANJE: 1 minuta

Policija je identifikovala Alena A. (24) iz Banjaluke i Fadila A. (29) iz Modriče, osumnjičene da su zajedno, tokom proteklog mjeseca, obijali kuće na području Banjaluke, Prnjavora, Teslića i Bijeljine, te krali novac i zlatni nakit.

Identifikovala ih je juče banjalučka policija, čemu je prethodila istraga i prikupljanje dokaza. “Nezavisnim” je potvrđeno da je dvojac osumnjičen za deset krivičnih djela.

Mladići se sumnjiče da su vozilom dolazili do kuća, te zvonili na vrata kako bi provjerili da li neko ima unutra. Ako bi se neko pojavio, oni bi rekli da otkupljuju sekundarne sirovine.

Ukoliko bi neko od ukućana pristao na otkup, osumnjičeni bi nudili cijenu nesrazmjernu stvarnoj tržišnoj vrijednosti, tako da do otkupa ne bi dolazilo.

Međutim, ako se, nakon što pozvone, na vratima niko ne bi pojavio, oni bi obijali vrata ili prozor, ulazili u kuću te krali novac i zlatni nakit. Šteta koju su pričinili je značajna.

“O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri protiv osumnjičenih dostavi izvještaj za krivična djela teška krađa”, saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

U toku je dokumentovanje ovih slučajeva, ali i rasvjetljavanje drugih krivičnih djela za koja se sumnja da iza njih stoji ovaj tandem.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su u pitanju rođaci.

(Izvor i foto: Nezavisne)