Vijesti 09.12.2018.

DVIJE AKCIJE Studenti Univerziteta u Banjaluci darovali krv

ČITANJE: 1 minuta

U dvije odvojene akcije, 75 studenta Univerziteta u Banjaluci dobrovoljno je darovalo krv.

U akciji Studentskog parlamenta banjalučkog Univerziteta, u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske dragocjenu tečnost darovalo je 25 studenta.

Kako su naveli iz Studentskog parlamenta, najveći odziv studenata je bio na Medicinskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Šumarskom fakulteta. Novu akciju najavljuju početkom sljedećeg semestra.

Foto: UNIBL

U odvojenoj akciji, i studenti Fakulteta bezbjedonosnih nauka su pokazali humanost. Naime, 50 studenata ovog fakulteta odazvalo se humanom pozivu darivanja krvi u Zavodu.

– Veliko mi je zadovoljstvo da na ovaj način mogu pružiti pomoć drugim ugroženim ljudima. Ovo je već treći put da dajem krv i to želim da nastavim – rekao je Petar Marić, student Fakulteta bezbjedonosnih nauka.

Studenti poručuju da nastavljaju sa humanim djelima, tako za sebe neće zadržati ni poklon osvježenje i slatkiš koji se davaocima krvi inače dijeli u Zavodu, kako bi se okrijepili.

– Dogovor je sa svim studentima da poklone koje dobijamo od Zavoda za transfuziju damo u humanitarne svrhe, tako da ih studenti neće zadržati za sebe – istakao je Duško Baškalo, predsjednik Studentske organizacije Fakulteta bezbjedonosnih nauka.

Želja im je, kažu, da ovo postane tradicija, ali i da ostale motivišu kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

(Srpskainfo)