Vijesti 14.04.2016.

Dvije godine nakon hapšenja: Učiteljica iz Prnjavora optužena za prodaju droge

ČITANJE: 2 minute
Teacher and student on a lesson.
Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Snježane Balić-Petrašin (36), učiteljice u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u prnjavorskoj mjesnoj zajednici Potočani, zbog prodaje droge.

Zajedno s njom optuženi su i Adi Porča (33), Emir Arnaut zvani Čups (28) i Predrag Leburić zvani Lebura (41) iz Prnjavora, te Alen Nakaradić (25) iz Doboja. Svi su uhapšeni u januaru 2014. godine u akciji “Fortuna”, kada su kod njih pronađeni i oduzeti marihuana i spid, kao i mobilni telefoni.

“Osumnjičeni su neovlašteno prodavali i radi prodaje kupovali i držali supstance koje su proglašene za opojne droge”, navodi se u optužnici.

Optužnica ih tereti da su drogu prodavali od februara 2013. do januara 2014. godine na području Prnjavora i Dervente, a kupovali su je od nepoznatih osoba. Sa mušterijama su cijenu, količinu i mjesto isporuke dogovarali preko mobilnih telefona.

Učiteljica Snježana Balić-Petrašin je, pored saradnje s ostalim članovima grupe, drogu kupovala i prodavala samostalno. Marihuanu je više puta prodala M.D. po cijeni od 10 maraka te A.A., kojem je u zavisnosti od količine naplaćivala od 10 do 50 maraka, a često je sarađivala i s ostalim optuženima.

I pored nekoliko poziva upućenih Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” juče nismo uspjeli saznati da li učiteljica optužena za prodaju spida i marihuane i dalje predaje učenicima. Nakon što smo prvi put pozvali broj škole, predstavili smo se i tražili informaciju o radnom statusu učiteljice.

Ženski glas sa druge strane nam je rekao da pozovemo za pet minuta, dok se direktorica vrati u kancelariju. Međutim, kada smo drugi put pozvali, poručeno nam je da je direktorica na službenom putu i da nam tu informaciju niko osim nje ne smije dati u javnost.

(Nezavisne novine)