Vijesti 22.01.2018.

Proteklog vikenda dvije teške saobraćajne nesreće u Kotor Varošu

ČITANJE: 1 minuta

I. N. (41) i M. S. (54) iz Maslovara teško su povrijeđeni u slijetanju “opel korse” u ovom naselju kod Kotor Varoša.

Automobil, kojim je upravljao I. N., je sletio pored puta u petak naveče, uoči slave Svetog Jovana. Nije poznato zbog čega je došlo do slijetanja. Povrijeđeni su prevezeni u Banjaluku u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

– Pacijent M. S. je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške povrede i nalazi se na aparatima za disanje. Sve dalje prognoze o njegovom stanju su neizvjesne – rekli su u UKC RS i dodali da je I. N. takođe primljen u njihovu ustanovu sa prelomom donje vilice i da ostaje na liječenju u ovom centru.

U sudaru “škode oktavije” i “golfa” u Čepku kod Kotor Varoša povrijeđeni su P. B. (46), B. N. (54) i tridesetšestogodišnja J. D. Za volanom “škode” bio je P. B., dok je “golfom” upravljao B. N., a žena je bila na mjestu suvozača. Saobraćajna nesreća se desila u subotu naveče, a ubrzo poslije sudara Hitna pomoć je zbrinula povrijeđene.

Svi su prevezeni u kotorvaroški Dom zdravlja, a vozač “škode” je zaradio veliku rasjekotinu na glavi zbog čega je prebačen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci. U ovoj ustanovi su potvrdili da je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Na lice mjesta je došla policija koja je obavila uviđaj, a uzrok nesreće znaće se poslije vještačenja.

(Glas Srpske)