Vijesti 24.09.2018.

DVODNEVNI TRENING Srednjoškolci banjalučke regije žele aktivizmom doprinijeti svojoj zajednici

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici mRESURS-a (Mreža savjeta učenika Republike Srpske)  banjalučke regije prisustvovali su regionalnom sastanku 22. i 23.09. 2018. godine u prostorijama Doma omladine u Banjoj Luci.

Tokom dvodnevnog trening – programa srednjoškolci banjalučke regije razgovarali su o problemima sa kojima se susreću tokom rada u svojim školama. Održano je nekoliko diskusija na temu prakse, praktične nastave te samog odnosa između učenika, profesora i uprave škole. Takođe je izabrano novo rukovodstvo banjalučke regije.

Jedna od značajnih tema trening – programa je obilježavanje Dana srednjoškolaca koji će se održati sedamnaestog novembra, pod parolom “Mi nismo problem, mi smo resurs ove države”. Srednjoškolci smatraju da svojim radom i aktivizmom mogu doprinijeti unapređenju kako svoje zajednice tako i Bosne i Hercegovine.

Dio aktivnosti  u vezi Dana srednjoškolaca će se realizovati u Banjoj Luci. Dana sedamnaestog novembra, učenici srednjih  škola će se okupiti na Trgu Krajine gdje će šetnjom kroz centar grada skrenuti pažnju na učeničku populaciju.

Srednjoškolci su razgovarali i o akciji “Okrugli sto” koju bi realizovale sve škole banjalučke regije. Ova akcija je zapravo cilj kako poboljšanja odnosa između profesora i učenika tako i ostvarivanja sto bolje praktične nastave i prakse u tehničkim školama.

Rukovodstvo regije naredne školske godine sačinjavaju:

Lana Knežević (SSC Gemit Apeiron) – predsjednica,

Daniel Grabovac (Tehnološka škola) – 1. potpredsjednik,

Ivona Uzelac (Medicinska škola) – 2. potpredsjednik,

Jovan Erceg (Muzička škola “Vlado Milošević”) – PR.