Politika 15.12.2020.

“DVOJICA POLITIČKIH AVANTURISTA” Košarac: Nadam se da ponašanje Džaferovića i Komšića neće nanijeti štetu građanima

ČITANJE: 1 minuta

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izrazio je nadu da diplomatski skandal koji su danas u Sarajevu priredili članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić neće uticati na obim privredne i spoljnotrgovinske razmjene između Ruske Federacije i BiH.

“Ruska Federacija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH i sada se samo možemo nadati da svi građani ove zemlje neće pretrpjeti ogromnu štetu zbog nerazumnog i skandaloznog ponašanja dvojice članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića”, rekao je Košarac Srni.

On je naglasio da kukavičko ponašanje Džaferovića i Komšića i njihovu potrebu da se lažno dodvore bošnjačkoj javnosti i pojedinim zapadnim centrima moći nije razumjela čak ni ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, koja se sastala sa ministrom Lavrovom i potpisala dokument o nastavku bilateralne saradnje dvije zemlje.

“Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara učestvovalo je u organizaciji posjete ministra Lavrova, pa se može postaviti i pitanje kakvu i čiju politiku vode Džaferović i Komšić. Jasno je da je riječ o dvojici političkih avanturista, čije greške bismo svi mogli skupo da platimo”, poručio je Košarac.

(Srna)